UUTINEN | KP24

Metsäpalojen riski on nyt suuri – pelastuslaitos: "Älä heitä tupakkaa auton ikkunasta pientareelle"

la 26.5.2018 klo 09:25 [päivitetty la 09:46]

Katariina Poranen

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on edelleen voimassa koko maassa poikkeuksellisen kuivuuden vuoksi. Lähipäivillekään ei Keskipohjanmaan levikkialueella ole luvassa sateita.

Ilmatieteen laitos ennustaa myös tulevalle viikolle, touko- ja kesäkuun vaihteeseen aurinkoista, lämmintä ja kuivaa säätä. Viikon alkupuolella saatetaan käydä jopa hellelukemissa, mikä lisää entisestään riskiä metsäpaloihin.

Metsäpalovaroitusten aikana avotulen teko on kielletty. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos on joutunut korottamaan valmiuttaan korkean metsäpaloriskin vuoksi.

– Äärimmäistä varovaisuutta tulenkäyttöön! Älä tee nuotiota. Älä heitä tupakkaa auton ikkunasta ojanpientareelle. Ole valpas; ilmoita savuhavaintosi numeroon 112, pelastuslaitos muistuttaa Twitterissä ja Facebookissa.

Toukokuussa on syttynyt poikkeuksellisen paljon metsä- ja maastopaloja. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen kalusto on joutunut tehokäyttöön maastojen sammutuksessa, ja virka-apua on pyydetty maakuntaan muun muassa Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

Lounastori
Lounaspaikat tänään

Fingerpori