UUTINEN | KP24

Nuoret ideoivat parempaa Kokkolaa: lehteen myönteisempiä tekstareita ja keskustaan paikka, missä olla

Ke 16.5.2018 klo 20:11

Katariina Poranen

Kokkolassa järjestettiin keskiviikkona nuorten ja päättäjien vuosittainen kohtaaminen jo seitsemättä kertaa. Yli 30 nuorta pääsi keskustelemaan päättäjien ja kunnan virkamiesten kanssa muun muassa siitä, millaisia parannuksia nuoret kaupunkiin toivoisivat.

Mukana kaupungintalolla järjestetyssä tapahtumassa oli nuorisovaltuustoon kuuluvia ja koulujen oppilashallitusten nuoria. Nuoret ja päättäjät keskustelivat muun muassa kahdesta teemasta, tulevaisuuden Kokkolasta ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisestä.

Kokemukset olivat myönteisiä: nuoret kokivat, että heitä kuunneltiin, ja päättäjät saivat nuorilta arvokkaita näkemyksiä.

Kohtaamisessa mukana ollut lukiolainen Sofia Väisänen koki, että yksi tärkeimmistä päivän teemoista oli Kokkolan keskustan elävöittäminen.

– Kokkolassa ei ole tilaa, missä olla, kun kaikki paikat menevät viikonloppuisinkin kiinni niin varhain.

– Keskustassa pitäisi olla tila, johon nuoret voisivat tulla, ettei aina tarvitsisi mennä ABC:lle, pian ammattikoulusta valmistuva Eemeli Vallikin sanoo.

Tilanteeseen aiotaankin kesällä pureutua, sillä keskustaan kaavaillaan pop up -tyyppisen kohtaamispaikan perustamista.

Nuoret nostivat esiin myös huolen Kokkolan imagosta. He toivoivat, että kokkolalaiset innostuisivat lähettämään paikallisen Kokkola-lehden tekstiviestipalstalle nurinan sijaan myös myönteisiä kommentteja kaupungista. Lisäksi ideoitiin uusia Facebook-ryhmiä Puskaradio Kokkola -ryhmän oheen.

– Erikseen aikuisille ja nuorille sellaiset Facebook-ryhmät, joissa sana olisi vapaampi kuin puskaradiossa. Se olisi myös hyvä väylä päättäjille kuulla, mitä kaupunkilaiset ajattelevat, Sofia Väisänen kertoo.

Keskiviikkona nuorten ja päättäjien kohtaamisessa nuoret saivat ilokseen lupauksen, että kaupungin kehittämisprojekteissa ryhdytään kuulemaan myös nuoria.

– Se on hyvä, ja aiommekin nyt seurata, miten se toteutuu, ammattilukiolainen Milja Niva muistuttaa päättäjiä.

#
Fingerpori