UUTINEN | KP24

Ylivieska jätti yhteyksistä ja työvoimasta muistion ministerille

Ma 16.4.2018 klo 17:27

Ylivieskan kaupunki jätti maanantaina nuorten palvelukeskus Ohjaamon avajaisissa kirjelmän liikennejärjestelyiden parantamisesta sekä osaavan työvoiman saatavuudesta perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle.

Ylivieska toivoi, että ministeri myötävaikuttaisi rahojen löytymiseen ratapihan peruskorjaukseen, joka maksaa noin 11,5 miljoonaa euroa ja josta kaupungin osuudeksi jää noin neljä miljoonaa euroa. Perusteluina painotettiin Ylivieskan olevan Pohjanmaan radan merkittävä risteysasema, jossa pysähtyy arkipäivisin yli kaksikymmentä junavuoroa ja matkustajamäärä on lähes 200 000 matkustajaa vuodessa.

Kaupunki toivoo, että Savontien uuden ratasillan rakentamiseen löydetään ja osoitetaan määräraha mahdollisimman nopeasti. Kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa. Valtatie 27:llä Ylivieskassa liikennemäärien ennustetaan kasvavan ensi vuosikymmenen alkupuolella noin 24 000 ajoneuvoon vuorokaudessa.

– Saavutettavuuden lisäksi ratasillalla on merkittävä vaikutus turvallisuuden lisääntymiseen, muistiossa todetaan.

Toinen huoli Ylivieskalla on osaavan työvoiman saatavuudesta, joka alkaa olla este alueen taloudelliselle kasvulle. Ongelmallisia toimialoja ovat erityisesti metalli- ja rakennustuoteteollisuus.

Ylivieska toivoo, että hallituksen joulukuussa päättämän seutukaupunkiohjelman valmistelussa otetaan huomioon seutukaupunkien asema ja mahdollisuudet koulutuksen tarjoamisessa alueen työvoimatarpeita vastaavaksi.

#
Fingerpori