UUTINEN | KP24

Pirjon Pakari avasi Ylivieskassa

Ma 16.4.2018 klo 15:00

Seinäjokisen Hannu Malmivaaran leipomoalan yritys Pirjon Pakari Oy aloitti maanantaina toimintansa Ylivieskassa. Yritys jatkaa konkurssiin menneen Pohjanmaan Leipomon entisissä tiloissa, joissa toimii sekä leipomo että konditoria-kahvio.

Aikaisemmin Pohjanmaan Leipomolla oli kahvila-konditoria myös Kokkolassa, mutta sen toimintoja Pirjon Pakari ei jatka. Malmivaaran mukaan hänen yrityksensä toimittaisi mielellään leipomotuotteita myös Kokkolan kahvilaan, mikäli sille löytyisi yrittäjä.

Pirjon Pakari on investoinut Ylivieskaan kaikkiaan noin miljoona euroa. Se on palkannut 12 työntekijää, ja muutama palkataan vielä lisää, joten yritys työllistää kutakuinkin saman määrän kuin Pohjanmaan Leipomo.

Malmivaaran mukaan tuotevalikoimasta löytyvät jatkossa Pohjanmaan Leipomon ja Pirjon Pakarin parhaat tuotteet. Yritysjohtaja oli yllättynyt Ylivieskan laajasta markkina-alueesta, joka on hyvä pohja yrittämiselle. Lisäksi Ylivieskan kautta haetaan uusia markkinoita Oulun seudulle.

Nykyisin Pirjon Pakari työllistää yhteensä 120 henkilöä, ja liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa. Malmivaara vaikuttaa Seinäjoella, ja sen sekä Ylivieskan lisäksi toimintaa on Honkajoella, Ylöjärvellä ja Nurmijärvellä. Lisäksi kauhajokinen Koiviston korpputehdas kuuluu yritysryppääseen.

#
Fingerpori