SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
ti 23.3.2010 klo 13:18

Perunamuusi (itse valmistettuna)

Näin valmistat itse herkullisen perunamuusin alusta alkaen: 1 kg jauhoisia perunoita 1–2 dl maitoa 1 sipuli suolaa 2 rkl voita (tilliä tai ruohosipulia) Kuori perunat ja laita ne kiehumaan veteen. Muista lisätä suola jo keittovaiheessa. Kun perunat ovat kypsiä, survo ne. Yksi tapa tehdä hyvää muusia on käyttää sähkövatkainta perunoiden rikkomiseen. Älä vatkaa liikaa, tai muusista tulee samanlaista liisteriä. Laita nokare voita ja noin desilitran verran maitoa muusiin samalla kun vatkaat muusia. Lisää silputtu sipuli. Jos haluat, että muusissa ei ole sattumia, sipuli kannattaa kypsentää etukäteen mikrossa tai jättää se kokonaan laittamatta. Perunamuusin voi maustaa myös tillillä, ruohosipulilla tai persiljalla sekä tilkalla sitruunamehua.
LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori