Paikallisuutiset

Eduskuntavaalit: Kansanedustajaksi hakuaika jälleen käsillä

Ehdokasjahti täydessä vauhdissa. Tutut ääniharavat hakevat jatkokautta, uusiakin yrittäjiä lainsäädäntötyö kiinnostaa.

Eduskuntavaaleihin on puoli vuotta aikaa. Kansalta haetaan jälleen valtuutusta lainsäätäjäksi.
Eduskuntavaaleihin on puoli vuotta aikaa. Kansalta haetaan jälleen valtuutusta lainsäätäjäksi. Kuva: Arkisto / Clas-Olav Slotte

Pentti Höri

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on lähes tarkalleen puoli vuotta. Vaalit pidetään 14. huhtikuuta ensi vuonna.

Ehdokasasetteluun on aikaa vielä reippaasti, sillä mukaan kisaan voi ilmoittautua vielä 5. maaliskuuta. Lopulliset ehdokaslistat vahvistetaan kuukautta ennen vaaleja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren seudulla on toki jo lähdetty liikkeelle. Istuvien kansanedustajien ratkaisut halutaan kuulla ensin, minkä jälkeen alkaa peli vaalipiireissä ja pitäjissä.

Pietarsaarelainen kansanedustajaAnna-Maja Henriksson (rkp) on jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että tavoittelee uutta, neljättä mandaattia seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Samoin luotolainen kansanedustajaPeter Östman (kd) asettuu ehdolle jatkokautta ajatellen. Mikäli hän tulee valituksi, edustajakausi olisi hänelle kolmas.

PedersöreläislähtöinenMats Nylund (rkp) sen sijaan jättää eduskunnan tähän kauteen. Kolme kautta eduskunnassa ollut Nylund siirtyy ruotsinkielisen maataloustuottajajärjestön puheenjohtajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henrikssonin suosio olikin huimaa Vaasan vaalipiirissä vuoden 2015 vaaleissa. Hän keräsi 10 673 ääntä, joista Pietarsaaresta 3 091, Pedersörestä 1 541, Luodosta 528 ja Uudestakaarlepyystä 852.

Östmanin 6 577 äänen saaliista Luodosta tuli 1 303, Pietarsaaresta 773, Pedersörestä 1 552 ja Uudestakaarlepyystä 145.

Puolueet ovat jo aktivoituneet ja ehdokashankinta on käynnissä.

PS esittelee uusia yrittäjiä Pietarsaaren seudulta. Tässä vaiheessa kampanjointiin ovat valmiita muun muassaLisen Sundqvist (vas),Anni Teerikangas (vihr) jaJanne Sankelo (kok).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä