Paikallisuutiset

Jeppis Hockey voitti vieraissa ja hävisi kotona

Perjantaina Jeppis matkusti Kauhavalle sarjajumbo Hela-Kiekon vieraaksi ja osoitti kotijoukkuetta parempaa tehoa. He-Ki sinnitteli hyvin vastaan loppuun saakka, mutta ei voinut paremmalleen mitään.

He-Ki – Jeppis Hockey.........3-6(0-4, 2-1, 1-1)

Jeppis Hockey – APV...........3-5(0-2, 3-0, 0-3)

Jeppis sai unelma-alun ottelussa, kun Pyry Joutsen onnistui jo ajassa 1.14. Syöttöpisteet annettiin Kallemarkus Manniselle ja Juho Luttiselle. Kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa, joten Jeppis lisäsi maalitiliään ajassa 5.41. Kukas muu kuin Samu Vähämaa osoitti taitonsa. Syöttäjiksi merkittiin Niko Vähämaa ja Niklas Palm. Erän puolessa ilmassa leijui jo ratkaisun makua kun Jeppis onnistui kolmannen kerran. Samu Vähämaa viimeisteli Luttisen esityöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

He-Ki vaihtoi maalin suulle Ville Aution, mutta mikään ei auttanut sillä kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Jeppis oli jo neljän maalin karkumatkalla. Jälleen asialla oli Samu Vähämaa.

Toisessa erässä lopullisen niitin iski Björn Lindgren ylivoimalla. Peli oli huomattavasti tasaisempaa kuin avauserässä ja He-Ki pääsi erän puolessa välissä maalin makuun kun Jussi Liljamo avasi kotijoukkueen maalitilin ylivoimalla. Pari minuuttia myöhemmin oli seuraavan kavennuksen vuoro ja tällä kertaa asialla oli Mikko Kojola.

Kolmannessa erässä Jeppis oli päättänyt ettei He-Kiä päästetä lähemmäksi ja erän puolen välin jälkeen Niko Vähämaa niittasi velipoika Samun syötöstä Jeppiksen kuudennen maalin.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Kojola kaunisteli vielä oman joukkueensa maalitiliä viimeistelemällä He-Kin kolmannen maalin. Ottelun viimeisen seitsemän minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa, mutta riittävää terävyyttä ei löytynyt ja näin ottelun päättyi ansaitusti Jeppis Hockeyn selvään voittoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantain koitoksessa kotijäällä Jeppis Hockey sen sijaan koki kovia, kun vierasjoukkue Alavuden Peli-Veikot ratkaisi pisteiden kohtalon päätöserässä, joka jäi kotijoukkueen osalta maalittomaksi.

Jo avauserässä Jeppiksen peli takerteli. Ottelu vanheni vaivaiset 15 sekuntia kun kiekko löytyi työtapaturman seurauksena Jeppiksen maaliverkosta. Maalintekijänä oli Aatu Hoskari.

Ajassa 3.34 APV lisäsi johtoaan Samuli Mäkelän maalilla, joka jäikin avauserän viimeiseksi osumaksi siitäkin huolimatta, että tasaisessa väännössä kotijoukkueellakin oli useita tekopaikkoja.

Toisen erään Jeppis lähti täysin toisella asenteella. Yritystä ei puuttunut, mutta kesti aikansa ennen kuin joukkue onnistui tasaisessa väännössä kaventamaan. Ajassa 28.37 Iiro Pakka avasin Samu Vähämaan esityöstä kotijoukkueen maalitilin. Erä eteni yli puolen välin ennen kuin Jeppiksen tasoitus oli tosiasia. Maalintekijänä oli Niko Vähämaa ja Pakalle merkittiin syöttöpiste.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jeppiksen hyvät otteet jatkuivat ja minuuttia ennen toista taukoa joukkue siirtyi johtoon Alexander Baryshevin maalilla. Esityön teki Samu Vähämaa.

Jeppis lähti päätöserään maalin johdossa, mutta jotenkin peli alkoi onnahdella ja APV:lle siunaantui tekopaikkoja. Tehot olivat vierailla kohdillaan ja päätöserää oli pelattu vajaat kaksi minuuttia kun Miko Siren tasoitti. Tasan kaksi minuuttia myöhemmin Manu Vehviä hyödynsi Jeppiksen virheen ja APV siirtyi uudelleen johtoon.

Päätöserän toinen puolisko sujui tasaisissa merkeissä eikä Jeppis antanut piiruakaan periksi, vaan haki hyvällä pyörityksellä tasoitusta ottaen maalivahtinsa pois. Tämä oli kuitenkin kohtalokas veto, sillä Siren lirutti tyhjään maaliin ja APV sinetöi kahden maalin voiton.

Leif Lillsunde

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä