maanantai 15.10.2018 | 21:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Isän herkuttelut jäävät kesken Lyonin ravintolakaupungissa, kun poikaa epäillään murhasta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Keskipohjanmaa+ | to 11.10.2018 klo 07:00

Pekka Eronen

Saint-Paulin kelloseppä

 Aika on kirinyt kellosepän ohi Georges Simenon -tulkinnassa, jonka Bernard Tavernier ohjasi esikoisenaan. Lyonin ravintolakaupungissa ollaan, ja iloisen pöydän ääressä aloitetaan. Ohjaajan luottotähti Philippe Noiret esittää keski-ikäistä mestaria, jonka lupsakka leskimieselämä ja kellopajan kotoisa tikitys päättyvät, kun selviää, että hänen poikansa (Sylvain Rougerie) on pakosalla, murhaepäilys niskassaan. (Ranska 1974)

Yle Teema & Fem torstai 11.10. klo 21.00

Barb Wire

 USA vuonna 2017: maa on jyrkästi jakautunut, taantumusväki hamuaa valtaa ja ennakkoluulot jylläävät. Kuka oli visioimassa tarkkaa tulevaisuudennäkyä jo 1996? No tietenkin Pamela Anderson. Alkutekstien aikana suomensukuinen Baywatch-tähti visioi märkänä, anteliaan kaula-aukon kera. Sitten siirrytään tiukkassa asussa palkkionmetsästäjän toimiin. Tahattoman ja tahattomankin huumorin apokalypsin ohjasi David Hogan. (USA 1996)

Kutonen torstai 11.10. klo 21.00

Miami Vice

 Elokuvan nimi lupaa Don Johnsonia ja käärittyjä pikkutakin hihoja, mutta siinä mökötelläänkin uudella vuosikymmenellä. Colin Farrellin ja Jamie Foxxin kyttäkaksikko poseraa kuin kilpailisi pestistä after shave -mainoksessa. Huumekonnan jahtaus jää haalean tyylikkääksi pinnaksi, mikä on ihme sikäli, että ohjaajana toimi alkuperäisen sarjan luoja Michael Mann. Kelmin naisena kohdataan kiinalaistähti Gong Li. (USA 2006)

Frii torstai 11.10. klo 21.00

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori