keskiviikko 15.8.2018 | 10:14
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Keskipohjanmaa+ | pe 10.8.2018 klo 07:45 [päivitetty pe 07:50]

Pohjalaismaakuntiin on luvassa perjantaina voimakkaita ukkospuuskia

Hanna Rautio

Ilmatieteen laitos varoittaa perjantaina iltapäivästä alkaen rajusta ukonilmasta Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa. Ukkospuuskissa tuuli voi puhaltaa yli 25 m/s.

Voimakkaat puuskat voivat aiheuttaa tuulivahinkoja, paikoin myös yhtenäisiä vahinkoalueita. Ilmatieteen laitos varoittaa myös, että päivän aikana voi aiheutua paikallisesti suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.

Perjantaina varoitetaan edelleen tukalasta helteestä. Kokkolassa ja koko Keski-Pohjanmaalla lämpötila nousee päivän aikana 28 asteeseen. Pohjoisempana voi olla asteen verran viileämpää, mutta ilmankosteuden vuoksi lämpötila tuntuu 30-asteiselta.

Lauantaiksi sää viilenee, eikä hellerajaan luultavasti ylletä. Maa-alueilla varoitetaan voimakkaasta etelän ja lounaan välisestä tuulesta. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 20 m/s.

Perämeren eteläosassa varoitetaan lauantaina kovasta tuulesta ja lounaismyrskyn todennäköisyys on 30 prosenttia. Aallonkorkeus voi ylittää neljä metriä.

Sunnuntaiksi tuulet laantuvat ja luvassa on noin parinkymmenen asteen poutapäivä.

SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »

FINGERPORI

Fingerpori