SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Keskipohjanmaa+ | la 14.7.2018 klo 07:00

Kriitikon lapset jaksoivat katsoa, kun elämä rientää haikeasti professorin automatkalla

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pekka Eronen

Mansikkapaikka

 Olen aina koittanut välttää tuputtamasta lapsille suosikkejani, mutta joskus 8- ja 12-vuotiaina tyttäret osuivat tämän elokuvan ääreen – ja katsoivat loppuun saakka vanhan professorin matkan ja muistot. Ingmar Bergman onnistui summaamaan jotain yleispätevää elämän haikeasta riennosta. Päärooliin hän sai esikuvansa, mykkävuosien mestarin Victor Sjöströmin. Bergman-tunnelmia jatkaa elokuva Kesäyön hymyilyä. (Ruotsi 1957)

Yle Teema & Fem lauantai 14.7. klo 20.00

Sinä päivänä

 Tässä elokuvassa oli lupausta. Tanskalaisohjaaja Lone Scherfig nimittäin onkii aina tunteet pintaan, ja romanttisessa draamakomediassahan semmoinen on yleensä ottaen tervetullutta. Kipinä ei kuitenkaan syttynyt roihuun. Anne Hathaway ja Jim Sturgess viettävät yhteisen yön ja tapaavat vuosittain aina samana päivänä. Heidän suhteensa tuntuu sen kuitenkin kohteliaalta vielä silloinkin, kun polvien pitäisi tutista. (Britannia/USA 2011)

TV2 lauantai 14.7. klo 20.45

Hollow Man – Mies ilman…varjoa

 Kun kerran tehosteporukkaa on saatu, niin sitä pitää käyttää, ajatteli Paul Verhoeven. Niinpä elokuvan näkymätön mies ei katoa maisemista hupsista vain. Sen sijaan tiedemies Kevin Bacon häviää näkyvistä kerros kerrallaan. Orvasketiset visiot voivat ällöttää, mutta varsinaisesti ohjaajaa kiinnostaa ihmisen ulkomuodon ja mielen välinen balanssi. Sitä jännärissä järkytetään kohtalokkaasti. (USA 2000)

Kutonen lauantai 14.7. klo 21.00

SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »

FINGERPORI

Fingerpori