SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Keskipohjanmaa+ | pe 13.7.2018 klo 07:00

Kuninkaalliset kohtaavat itsekkyytensä seuraukset Tarujen tarussa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pekka Eronen

Tarujen taru

 Vanhojen satujen maailma ei ollut Disney-elokuvista tuttua kimallusta ja pilvenreunoja. Italialaisohjaaja Matteo Garrone tarttui niin ronskein ottein Giambattisti Basilen 1600-luvulla toimittamaan kansansatukokoelmaan, että mieleen tulee kollega ja maanmies Pier Paolo Pasolini. Salma Hayek, Toby Jones ja Vincent Cassel esittävät kuninkaallisia, joista itse kukin joutuu kohtaamaan itsekkyytensä seuraukset. Ensiesitys. (Italia 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 13.7. klo 21.00

21

 Matematiikan pofessori keräsi nuoria matikkaneroja iskuryhmään, joka voisi putsata Las Vegasin blackjack -pöydät. Idea oli kieltämättä nokkela, mutta Robert Luketicin ohjaajankäsissä menivät tositarinan hyvät kortit hukkaan. Pintaraapaisuksi jäivät niin matematiikka kuin jännityskin. Jim Sturgess on keskusroolissa fiksuna Beninä, Kevin Spacey päsmää professorina ja Laurence Fishburne kasinon valvojana. (USA 2008)

TV5 perjantai 13.7. klo 21.00

Tyttö joka leikki tulella

 Stieg Larssonin Millennium-sarjan kiihkeimmät ja painokkaimmat hetket eletään ensimmäisessä osassa. Kenties kirjailijan heikkenevän terveyden vuoksi hätäratkaisut ja jännärikliseet hiipivät jatkossa mukaan. Sen huomaa myös kakkososan filmiversiosta, joka kohtuubudjetin vuoksi näyttääkin joltain Beckiltä. Noomi Rapacessa on yhä ruutia Lisbeth Salanderina, joka palaa kipeitä perheasioita selvittämään. (Ruotsi 2009)

Ava perjantai 13.7. klo 21.00

SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »

FINGERPORI

Fingerpori