Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjavedenoton ympäristövaikutuksia selvitetään Lohtajalla

Keskipohjanmaa+ | ke 11.7.2018 klo 08:54

Minna Mustonen

Kokkolan Vesi on käynnistämässä Karhinkankaan ja Sivakkokankaan pohjavesialueiden ympäristövaikutusten arviointihankketta. Hankkeessa selvitetään Karhinkankaan ja Sivakkokankaan pohjavesialueiden vedenotosta aiheutuvia vaikutuksia ympäristöön. Hanke käynnistyy suunnitelmavaiheella sekä luontokartoituksilla, joita tehdään tämän kesän aikana. Alustavan aikataulun mukaan viimeiset maastotyöt tehdään ensi kesänä kesä-heinäkuussa.

Kokkolan kaupunki, Kokkolan Vesi ja Geologian tutkimuskeskus tekivät vuosina 2009–2014 EAKR-rahoitteisessa yhteistyöhankkeessa tutkimuksia maaperän rakenteen ja pohjaveden laadun sekä määrän selvittämiseksi Karhinkankaan ja Sivakkokankaan pohjavesialueilla.

Hankkeessa selvitettiin alueiden pohjavesipotentiaalia ensisijaisesti Kokkolan kantakaupungin, Lohtajan sekä Kälviän kaupunginosien tarpeisiin. Selvitysten perusteella Karhinkankaan ja Sivakkokankaan pohjavesialueet olisivat sekä antoisuudeltaan että laadultaan hyödynnettävissä nykyistä suurempaan vedenhankintaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori