SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Keskipohjanmaa+ | to 14.6.2018 klo 14:20 [päivitetty to 14:24]

Hälytysajossa kolaroineelle poliisille sakkoja – käräjäoikeus antoi lievemmän tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Hanna Rautio

Hälytysajossa viime syksynä Kokkolassa rajusti kolaroinut poliisi on tuomittu liikenneturvallisuuden vaarantamisesta yhteensä 375 euron päiväsakkoihin Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaati poliisimiehelle tuomiota törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljän kuukauden ajokieltoa ja 60 päiväsakkoa.

Oikeus katsoi, että mies ajoi huolimattomasti, mutta oikeuden mielestä teko ei kuitenkaan ollut törkeä, kun huomioon otettiin tehtävän kiireellisyys, jolle poliisipartio oli hälytetty. Myöskään tekoa edeltävien olosuhteiden ei katsottu olleen vakavaan vaaran mahdollisuuteen viittaavia.

Lokakuussa Kokkolassa sattuneessa onnettomuudessa henkilöauto törmäsi hälytysajossa olleen poliisin maijan kylkeen Jyväskyläntien ja Kaustarintien risteyksessä. Poliisiauto tuli noin 80 kilometrin tuntivauhtia Jyväskyläntietä Kokkolan suuntaan ja henkilöauto ajoi Heinolankaaren ABC:n suunnasta Kaustariin päin.

Henkilöautolle ehti vaihtua valoristeyksessä vihreä valo, kun taas poliisi ajoi autolla päin punaisia. Oikeudessa poliisi kertoi, että oletti valojen ehtivän vaihtua automaattisesti vihreäksi, koska hän ei havainnut muuta liikennettä.

Poliisipartio oli saanut hieman ennen kolaria A-luokan kiireellisyystehtävän Keski-Pohjanmaan keskussairaalalle, jossa tarvittiin toisen poliisipartion apua osastolla riehuvan potilaan rauhoittamiseksi. Potilas oli hälytyksen mukaan varustautunut omatekoisella aseella ja hän oli rikkonut lasisia väliovia.

Tapahtumassa oli myös vaara, että kyseinen potilas pääsee sairaalan muille osastoille.

Kolarin seurauksena poliisiauto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri ja päätyi katolleen. Myös henkilöauto oli pyörinyt ympäri useamman kerran. Henkilöauton kuljettaja ja kyydissä ollut henkilö sekä kolme poliisiautossa ollutta poliisia loukkaantuivat, mutta selvisivät kovasta törmäyksestä ilman vakavampia vammoja.

Henkilöauton kuljettajaa ei epäilty mistään rikoksesta eikä hänellä tai kyydissä olleella henkilöllä ollut tapauksessa mitään rangaistusvaatimuksia.

Poliisiauto saa kiireellisessä hälytystehtävässä ajaa päin punaisia valoja, jos poliisi noudattaa samalla riittävää varovaisuutta.

Tutkinnassa selvisi, että poliisi ei käyttänyt ajossa hälytyssireeniä ja hälytysvalojakin vain vastaajan oman lausunnon mukaan korkeintaan hetken ennen törmäyksen sattumista.

Poliisia epäillään liikenne-turvallisuuden vaarantamisesta

Poliisiauto oli mukana rajussa kolarissa Kokkolassa

STT:n uutisia
STT |  su 19.8.2018 klo 19:41 [päivitetty su 19:46]

Hallituskumppanit suhtautuvat ristiriitaisesti Lex Lindströmin kakkososaan

STT |  su 19.8.2018 klo 18:51 [päivitetty su 21:21]

Jätevesiremonteilla voi tulla kiire

STT |  su 19.8.2018 klo 15:09

Sarjajumbo piti HJK:n maalittomassa tasapelissä

SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »

FINGERPORI

Fingerpori