SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kalajokilaakso+ | ti 12.6.2018 klo 12:45

Reisjärvellä Niemenkartanon koulun peruskorjauksen kustannukset vielä kysymysmerkki: kiireellisimmät kunnostustyöt vaativat 100 000 euroa

Arja Kangas

Reisjärven kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kuluvan vuoden talousarvioon 100 000 euron lisämäärärahaa Niemenkartanon koulun kuntokorjausta varten. Lisämääräraha on tarkoitus kattaa lainanotolla.

Niemenkartanon koulun kuntoa on tutkittu tänä keväänä ja kuntotutkimuksen tietojen perusteella on laadittu lista kiireellisimmistä korjaustoimenpiteistä, jotka on tarkoitus tehdä tänä kesänä. Korjaustoimenpiteillä pyritään siihen, että koulutyö Niemenkartanossa voi jatkua syksyllä normaalisti.

Varsinaisen peruskorjauksen kustannusarvio tarkentunee vielä tämän kuun aikana. Reisjärven kunnan tekninen johtaja Sami Puputti arvioi, että peruskorjaustyön kustannusarviota käsitellään teknisessä lautakunnassa aikaisintaan elokuussa.

– Peruskorjaustöihin päästään todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella, sillä syksyllä on varattava aikaa suunnittelutyöhön, Puputti toteaa.

Koululla korjataan kesän aikana ensimmäisen kerroksen kolme tuulikaappia, teknisen työn luokkatiloja sekä pituushyppypaikka. Korjaustöitä tehdään myös auditoriossa sekä ruokalan ja rehtorin toimistoissa. Pääasiassa tiloissa joudutaan poistamaan mikrobikasvustoisia materiaaleja, jotka korvataan uusilla hyvälaatuisilla materiaaleilla. Kuntosalin ja liikuntasalin varastojen lattiamatot on myös tarkoitus hävittää ja betonin pinnassa olevat tasoitteet jyrsitään pois.

FINGERPORI

Fingerpori