tiistai 21.5.2019 | 04:12

Keskipohjanmaan lukijamatka 2019 Italiaan

Lukijamatka 2019 Italiaan

NAPOLI, CAPRI JA ROOMA 30.9. – 7.10.2019

Matkan aikana tutustumme mm. värikkääseen Napoliin, Pompeihin arkeologiseen alueeseen sekä teemme kokopäiväretken Ihastuttavalle Caprin saarelle.  Roomassa teemme panoraamakierroksen bussilla ja vierailemme Vatikaanissa. Suomalainen opas on mukana koko matkan ajan Italiassa. Matkalla mukana Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas. Lähde kanssamme tutustumaan Italian hurmaaviin kaupunkeihin - Kannattaa olla tilaaja!


Päivä 1 – Maanantai 30.9.

Bussikuljetus Vantaalle, bussireitti ja aikataulu tehdään lähempänä lähtöä. Majoittuminen Airport Hotel Bonus Inn:ssä.

Päivä 2 – Tiistai 1.10.


Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 07.50 ja saapuu Roomaan klo 10.15. Bussi ja suomalainen opas on vastassa ryhmää. Suuntaamme kohti Napolia, jonne ajoaika on noin 3 tuntia. Matkan varrella kahvi- ja jaloittelutauko moottoritiekahvilassa. Napoliin saavuttuamme teemme ensin kaupunkikiertoajelun bussilla. Käymme Posillipon kukkulalla, hienostokaupunginosassa, josta avautuu kaunis näkymä Napolin keskustaan, merelle ja Vesuviukselle. Laskeuduttuamme alas Napolin keskustaan, näemme pitkän rantakadun varrella mm. Castel dell’Ovo-linnoituksen. Kierros päättyy hotellille. Majoitumme keskustassa, viihtyisässä 1800-luvun palatsissa sijaitsevassa Grand Hotel Europassa. Illallinen hotellilla.

Päivä 3 – Keskiviikko 2.10.


Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme kävellen värikkääseen Napolin vanhaan keskustaan. Bussi kuljettaa meidät ensin keskustaan ja jatkamme jalkaisin ns. Decumano Maggiore-korttelin alueelle, jossa vierailemme kaupungin suojelypyhimykselle San Gennarolle omistetussa tuomiokirkossa. Via San Gennaro Armeno-katu on
Napolin tunnetuin käsityöläiskatu; täällä myydään mm. jouluseimiä koristefiguureineen, mutta myös koristenukkeja, jotka esittävät italialaisia poliitikkoja ja jalkapalloilijoita! Näemme myös Galleria Umberto I – katetun galleriakäytävän ja historiallisen Cafe Ganbrianus-kahvilan sekä Pizza Plebisciton rakennukset. Mahdollisuuksien ja aikataulun puitteissa voimme lisätä kierrokseen myös pienen mutta sitäkin kauniimman San Severon kappelin, jossa lepää Giuseppe Sanmartinon koskettava marmoripatsas Cristo Velato (hunnutettu Kristus). Yhteinen lounas ennen päivän toista upeaa nähtävyyttä, Pompeijin arkeologista aluetta. Pompeiji jäi laavavirtojen alle v. 79 jKr Vesuvius-tulivuoren purkautuessa. Opastetun kierroksen aikana näemme kaivauksissa esiin tulleita yli 2000 vuotta vanhoja temppeleitä, asuinrakennuksia, kauppoja jne. Palaamme alkuillasta takaisin Napoliin. Illallinen hotellilla.

Päivä 4 – Torstai 3.10.


Aamiaisen jälkeen siirtyminen Napolin satamaan bussikyydillä. Kokopäiväretki ihastuttavalle Caprin saarelle, jonne matkaamme linjalaivan kyydissä. Capri on perinteisesti ollut koko maailman suihkuseurapiirien rakastama lomakohde ja siellä ovat lomailleet niin valtion päämiehet, filmitähdet, kuninkaalliset kuin laulajatkin. Saavuttuamme Caprin satamaan, nousemme pikkubusseilla n. 280 m korkeudessa sijaitsevaan Anacaprin kylään. Anacaprin tunnetuin nähtävyys on ruotsalaisen Axel Munthen huvila, jossa vierailemme. Palaamme pikkubusseilla alas Caprin keskustaan, joka ihastuttaa pienillä aukioillaan, kapeilla kaduillaan, luksus–hotelleilla ja putiikeilla. Kävelemme keskustan läpi näköalapaikalle, josta aukeavat mahtavat maisemat sinivihreänä kimaltavalle merelle ja Faraglioni-kallioille. Yhteinen lounas Caprilla. Vapaa-aikaa ja iltapäivällä bussikuljetus Caprin satamaan ja paluu Napoliin. Siirtyminen hotellille kävellen tai busseilla. Illallinen hotellilla. 

Päivä 5 – Perjantai 4.10.


Aamiaisen jälkeen kuljetus Roomaan. Saavuttuamme teemme noin tunnin mittaisen panoramakierroksen bussilla, jolloin saada yleiskuva Rooman keskustan nähtävyyksistä. Antiikin mahtavat monumentit, vanhat temppelit, kylpylät, teatterit ja riemukaaret, sulautuvat sopuisasti barokkikirkkojen ja upeiden aukioiden joukkoon. Näemme mm. Colosseumin, keisarien forumit, Capitoliumkukkulan, Piazza Venezian ja seuraamme hetken Tiberjoen juoksua, josta näemme Vatikaanin puolelle. Myös Rooman tärkeimmät pyhiinvaelluskirkot S.Maria Maggiore ja Lateraanikirkko kuuluvat kierrokseen. (HUOM! Kierros sitoumuksetta, sillä Rooman liikennejärjestelyt saattavat muuttua milloin tahansa.) Tämän jälkeen nautimme lounaan keskustan ravintolassa. Lounaan jälkeen kuljetus hotellille. Majoitumme aivan keskustassa, lähellä Piazza Veneziaa ja Via Nazionalea, Pace Helvezia hotellissa.

Päivä 6 – Lauantai 5.10.


Aamiaisen jälkeen tapaaminen suomalaisen oppaan kanssa hotellin vastaanotossa. Bussikuljetus maailmankuuluun Vatikaanin museoon, jossa on lukematon määrä taideaarteita, veistoksia ja maalauksia. Tunnetuin on Sikstiiniläiskappeli, jossa on renessanssitaiteilija Michelangelon maalaamat freskot maailman luomisesta ja viimeisestä tuomiosta. Näemme myös hänen aikalaisensa, Raffaellon maalauksia, mm. Ateenan koulu. Kierros museossa kestää n. 1,5 tuntia. Täältä mennään suoraan kristikunnan suurimpaan kirkkoon, Pietarinkirkkoon, joka mahtavuutensa ja rikkaan koristelunsa ansiosta varmaan jää ikuisesti kävijän mieleen. Kirkossa on myös Michelangelon ensimmäinen Pieta-veistos. Retken kesto n. 4 h Kierroksen jälkeen yhteinen lounas läheisessä ravintolassa. Lounaan jälkeen paluukuljetus hotellille.

Päivä 7 – Sunnuntai 6.10.


Aamiainen hotellissa. Tänään on mahdollista tutustua Roomaan omatoimisesti. Illalla kävelemme oppaamme kanssa läheiseen ravintolaan, jossa läksiäisillallinen.


Päivä 8 – Maanantai 7.10.

Aamiainen hotellissa. Klo 08.30 kuljetus hotellilta lentokentälle oppaan kanssa. Lento lähtee klo 11.20 ja saapuu Helsinkiin klo 15.40. Bussikuljetus Kokkolaan.

Matkan hinta
- 1855 eur/hlö, edellyttää vähintään 40 matkustajaa


Hintaan sisältyy

- bussikuljetukset ohjelman mukaan
- Finnairin lennot Helsinki – Rooma meno-paluu
- 1 yö hotellissa Vantaalla jaetussa 2-hengen huoneessa sis. aamiaisen
- 3 yötä hotellissa Napolissa jaetussa 2-hengen huoneessa sis. puolihoidon ja turistiveron
- 3 yötä hotellissa Roomassa jaetussa 2-hengen huoneessa sis. aamiaisen ja turistiveron
- Suomenkielinen opas Italiassa 1.-7.10.
- Napolin kaupunkiopas 2 retkipäivänä Napolissa
- Korvakuulokkeet Napolissa ja Pompeijissa
- Sisäänpääsy San Severon kappeliin
- Sisäänpääsy Pompeijiin
- Lounas Pompeijissa
- Lauttalippu Caprille meno-paluu
- Lounas Caprilla
- Minibussikuljetukset Caprilla
- Sisäänpääsy Axel Munthen huvilaan
- Rooman kaupunkiopas Vatikaanin päivänä
- Sisäänpääsy Vatikaaniin
- Korvakuulokkeet Vatikaanin päivänä
- 2 lounasta Roomassa
- 1 illallinen Roomassa


Lisämaksusta

- 1-hengen huone 294 eur
- matkavakuutus alk. 39 eur/hlö

Ilmoittautumiset 30.5.2019 mennessä:
(toimi nopeasti, paikkoja rajoitetusti)


KOKKOLAN MATKATOIMISTO OY
Puh (06) 823 8300
myynti@kokkolanmatkatoimisto.fi

Terveisin Keskipohjanmaan- väki