Kalliksen ehdotus Kruunupyyn liittymisestä Kokkolaan kirvoitti värikästä keskustelua Keskipohjanmaan Facebookissa

Hanna Rautio
Keskipohjanmaa+
La 29.12.2018 klo 09:21

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Bjarne Kalliksen (kok) julkilausuma esitys Kokkolan ja Kruunupyyn välisestä kuntaliitoksesta kirvoitti Keskipohjanmaan lukijoiden keskuudessa värikästä kommentointia lehden Facebook-sivulla.

Kallis totesi torstaina Österbottens Tidningin haastattelussa, että Kruunupyylle olisi hyödyksi liittyä osaksi Kokkolaa. Hän perustelee näkemystään muun muassa Kruunupyyn kuulumisella Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiteen. Kokkolalle taas olisi hyötyä suuremmasta asukasluvusta, jonka myötä Kokkola voisi päästä mukaan suurten kaupunkien C21-verkostoon.

Kaikissa ehdotus ei aiheuttanut ihastusta:

Alavetelin liittämisen puolesta oltiin suopeampia:

Myös Kruunupyyn vaihtaminen Keski-Pohjanmaalle sai kannatusta:

Kruunupyyn kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Bengt-Johan Skullbacka (r.) puolestaan kommentoi Kalliksen ehdotusta Keskipohjanmaalle, että Kokkolan kannattaisi ensin kosia Kaustista tai Luotoa, jos Kokkolasta halutaan muodostaa oikein suuri kaupunki.

Suomen suurimpien kaupunkien C21-verkostoon kuuluvat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Kouvola, Pori, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Rovaniemi, Seinäjoki, Mikkeli, Kotka, Salo ja Porvoo. Verkoston tarkoituksena on vahvistaa kaupunkipoliittista keskustelua ja kaupunkien yhteistä vastuuta.