Raudaskylän Soiva kesä täyttää 50 vuotta

Seppo Kangas
Keskipohjanmaa+
Pe 28.12.2018 klo 13:40

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Raudaskylän Soiva kesä perustettiin. Siitä lähtien tuhannet musiikinharrastajat ja ammattilaiseksi tähtäävät ovat saaneet opistonmäeltä huippuluokan opetusta ja varmuutta omaan soittoonsa.

Raudaskylän musiikkileirit ovat saaneet tunnustusta turvallisesta, oppimaan kannustavasta ympäristöstään, hyvistä harjoitustiloista ja siitä, että myös oheisohjelmaa on tarjolla vapaa-ajanohjaajien johdolla. Soivaa Kesää kiitetään myös siitä, että koko perhe on tervetullut nauttimaan leiritunnelmasta mestarikurssien ajaksi.

Musiikkileirit tekevät yhteistyötä Ylivieskan kaupungin, Kulttuurikeskus Akustiikan, Ylivieskan seudun ja Jokilaaksojen musiikkiopistojen kanssa muun muassa konserttien ja harjoitustilojen järjestelyissä.

Juhlavuoden ensimmäinen konsertti kuullaan kulttuurikeskus Akustiikassa loppiaisaattona 5. tammikuuta. Estradilla ovat talven kansainvälisen mestarikurssin opettajat ja oppilaat, kuten Konstantin Bogino, Salla Karakorpi sekä Tiina Karakorpi. Säveltäjinä kuullaan muun muassa Schubertia ja Beethovenia. Akustiikan konsertin lisäksi oppilaskonsertit soivat viikon mittaan opiston kirkkosalissa.

2.–6. tammikuuta järjestettävällä Talven mestarikurssilla pianisteja luotsaavat Konstantin Bogino, Katarina Nummi-Kuisma, Antti Hotti ja Salla Karakorpi. Raudaskylän musiikkileirien suosiosta ja sitoutumisesta kertovat vuodesta toiseen leirille tulevat kurssilaiset ja vakiintunut, huippupedagogeista koostuva opettajisto.