KP24
  

4.1.2017 KP24
Simo Kattilakoski: Läpimurtovuosi

Piirikunnallisen tason halsualaishiihtäjä Reijo Kalliokoski (sr.) tapasi uuden hiihtokauden alkaessa huumorimiehenä kiteyttää uuden kaudesta läpimurtovuodeksi. Alkanut vuosi on kansakunnallekin läpimurtovuosi, tuleehan maan itsenäistymisestä kuluneeksi joulukuussa sata vuotta.

Uuden vuoden alkajaisiksi hiihdetään, tai ainakin yritetään hiihtää, maakuntaviesti, vaikka se ei enää sellainen spektaakkeli olekaan kuin takavuosina. Esimerkiksi nuoremmalle kansanosalle maakuntaviesti kuuluu lähinnä evvvk -osastolle. Maakuntaviestin peruskatsojan tunnistaakin siitä, että ainakin miespuolisilla katsojilla on karvalakin alla viimeinen väri tukassa.

Totisimmat yhteenotot
maakuntaviestissä on käyty hiihtäjien edustusoikeuksista, vaikka säännöt ovatkin nykyään hyvin väljät.

Yllä tuli mainituksi Halsua, joka 1970-luvulla kuului maakuntaviestin menestyjiin naapuripitäjän Vetelin tavoin. Veteliläisiä pienemmän naapuripitäjän taso tietysti kismitti ja vahingonilo olikin huipussaan, kun muutamat Halsuan hyvät avainhiihtäjät lopettivat tai muuttivat muualle. Veteliläiset kiusoittelivat Halsuan huoltohommissa vuosikymmeniä ollutta Taito Karhulahtea. ”Mites suu nyt pannaan, kun menestystä ei maakuntaviestistä enää tulekaan”, Taitolta tivattiin.

Karhulahti ei jäänyt sanattomaksi:

– Me olemme kuin Israelin kansan lapset. Mitä enemmän meitä piinataan, sitä vahvempia me olemme.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)