KP24
  

31.5.2013 KP24
Haapavesi-lehti: Ryhtiä tiedottamiseen

Kaupunginhallitus linjasi pari viikkoa sitten periaatteet, joilla lautakuntien esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kaupungin nettisivuilla. Esityslistat liitteineen tulee julkaista jo ennen kokousta ja pöytäkirjat liitteineen seuraavana päivänä pöytäkirjantarkastamisen jälkeen. Yhtenäinen linjaus on paikallaan, sillä tähän asti tiedotuskäytännöt eri hallintokunnissa ovat vaihdelleet säntillisestä olemattomaan.

Viime viikkoina pöytäkirjoja onkin alkanut tipahdella nettiin, mutta liitteiden julkaisussa on vielä toivomisen varaa. Esimerkiksi teknisen lautakunnan viime kokouksessa on hämäräperäisesti päätetty, että katujen rakentamiseen ja päällystämiseen varattu 200 000 euron määräraha käytetään ”liitteen nro 3/2013 mukaisesti”. Ajattelen positiivisesti, että liitteen puuttuminen päätöksen yhteydestä on kömmähdys, ei tahallista tiedon pimittämistä.

Virkamiesten suhtautuminen tiedottamiseen vaihtelee. Osa on sisäistänyt kiitettävästi, että aktiivinen tiedottaminen on osa virkamiehen toimenkuvaa.Silti edelleen törmää myös epäluuloiseen umpimielisyyteen ja sellaiseen, nykymaailmaan kuulumattomaan ajatteluun, ettei valmisteilla olevista asioista pidä kertoa. Päätöksenteko kun olisi niin paljon leppoisampaa, jos kuntalaiset eivät monenkirjavine mielipiteineen sotkeutuisi asioihin.

Katariina Anttila

katariina.anttila@haapavesi-lehti.fi

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)