KP24
  

12.1.2017 4:56  STT  | Päivitetty: 12.1.2017 18:41
Pohjanmaalla varoitus voimakkaista puuskista, huono ajokeli jatkuu Etelä-Suomessa

Huono ajokeli Etelä-Suomessa jatkuu huomennakin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi. Lumisade jatkuu yön aikana ja muuttuu räntäsateeksi huomenna ilman lämpötilan ollessa nollan yläpuolella. Lunta sataa huomenna laajemmin maan etelä- ja keskiosissa. Sadetta kertyy kuitenkin selvästi eniten Salpausselän tienoilla ja sen eteläpuolella.

Itämerellä tuuli Helsingin ja Tukholman välisellä alueella on jo heikentynyt. Tänään noin kello 17 tuuli oli voimakkaimmillaan Vaasan korkeudella, josta se on etenemässä pohjoiseen.

- Vaasan korkeudella merellä on myrskyvaroitus ja Pohjanmaan maakunnissa on annettu keltainen varoitus voimakkaista puuskista. Myrskypuuskista johtuvia haittoja voi esiintyä sisämaankin puolella, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Mies vajosi jäihin moottorikelkkansa kanssa

Mies vajosi torstai-iltapäivällä jäihin moottorikelkkansa kanssa Vaasan saaristossa, mutta onnistui pelastautumaan avannosta kaulassaan olleen jäänaskalin avulla. Mökkimatkalla olleen miehen kelkka painui mereen.

Tapahtuneesta tiedottanut Turun meripelastuskeskus muistuttaa, että jäätilanne on tällä hetkellä erittäin heikko. Meripelastuskeskus toivoo, että jäillä liikuttaisin vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Mukana pitää olla asianmukaiset pelastautumisvälineet.

- Tämän tyyppinen tilanne johtaa valitettavan usein ikävään lopputulokseen. Tällä kertaa tarinalla oli onnellinen loppu, kertoo meripelastusjohtaja Jani Vastamäki Turun Meripelastuskeskuksesta.
 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)