KP24
  
Oletteko tyytyväinen vanhustenhoitoon omalla paikkakunnallanne?
.
Otsikko:  
Viesti:

Max 4000 merkkiä  
 
Nimi:  
Paikkakunta:  
Nimimerkki
(jos haluat käyttää)
 
Sähköposti:  


Rekisteriseloste»
Mennääs ytimeen saakka
Kirjoittanut: Veijo Hukari / 24.9.2016 / klo 09:58, Kokkola
Keskustelu on päätynyt valtionosuuksiin, vanhusten hoito-ongelmiin, koulutuksen säästöihin ja hometalojen korjauksiin. Talousongelman koko kuvaa ei voida nähdä yksittäisten palveluongelmien peittäessä koko näköalan. On kiistämätön tosiasia, että palkkakustannusten karkaaminen ja kuntien työtekijöiden vapaa-aikaan liittyvät muusta työmarkkinakäytännöstä poikkeavat edut ovat kuntien talousahdingon taustalla. Palveluiden kurjistaminen on siis seuraus tehdyistä poikkeuksista normaaliin työmarkkinatoimintaan. Kuntasektorin vuosityöaika on noin 9 kk ja siitä saa 13 kk palkan. Yksityisellä puolella palkallisen vapaan osuus on 1-1,5 kk lyhyempi. Mikäli tuo ero muutetaan rahaksi, päädytään Kokkolassa noin 20 M€ ja valtakunnallisesti noin 2 MRD € suuruiseen summaan. Tämä on riittävä rahasumma kuntien talouden tasapainottamiseksi nykyisissä oloissa. Valtakunnallisesti tarvitsemme kuitenkin vielä enemmän verotuksen alentamiseksi. VVM:n laskelmien mukaan kuntien osuus rakenteellisesta säästötarpeesta on 5 MRD €, joten kaikesta huolimatta kunnissa joudutaan tekemään lisäksi rakenteellisia uudistuksia. Hallinnon tehokkuus, yritystoiminta ja yritysten ulkoinen kilpailukyky ovat sidoksissa toistensa kanssa. Kukaan ei voi sooloilla etujensa kanssa. Kuntien talouskriisin ratkaisemiseksi on olemassa neljä ratkaisua: 1. Hätäratkaisu: Kurjistetaan palveluita. Jätetään rakennusten ja teiden kunnossapito, Vähennetään hoitohenkilökuntaa. 2. Pikaratkaisu: Lisätään lainanottoa Nämä molemmat vaihtoehdot on jo toteutettu äärimmilleen. Tämän jälkeen on kaupunkien työkalupakista nostettu esiin seuraava vaihtoehto: 3. Pysyvä korjaus: Nostetaan kuntaverotusta (ongelman suuruus noin 4 %) Veron korotus ja korotetut maksut sekä kurjistetut palvelut hyväksyttynä olisi osoitus, että veronmaksajat ovat alistuneet tälle kehitykselle. Sitä ennen ainakin tulisi käydä moraalikeskustelu siitä, onko perusteltua, että yksityisen sektorin työntekijöiltä peritään ylimääräistä veroa kuntien työntekijöiden parempien työsuhde-etuuksien korvaamiseksi? 4. Oikea ratkaisu: Korjataan tehdyt virheet. Esimerkiksi poistetaan lomarahat, saatetaan voimaan sairasajan karenssipäivä ja vähennetään väkeä. Kuntien työmarkkinalaitokseen nimitetään aito veronmaksajan neuvottelija. Kokonaan uutena rakenteellisena ratkaisuna olisi toimintojen yksityistäminen. Tällöin katkaistaan pyramidihallinnon kärki ja päästään useimmiten merkittävästi kevyempään kustannusrakenteeseen. Nämä edellytykset eivät ole ihan kirkastuneet suomalaisille. Ihmetyttää, koska nyt epäjohdonmukaisesti moititaan kriisiytyneen kuntatalouden seurauksena tehtyjä kuntien säästötoimia ja heikkoja palveluita ja samalla vastustetaan voimakkaasti kuntarakenteen tehostamistoimia.


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
"Sotea"kauhulla odotellessa Kirjoittanut: Mihin tämä maailma oikein on menossa / 15.3.2016 / klo 08:18, Raahe
Palvelutalossa Nivalassa asuva tätini sairastui. Asiantunteva hoitohenkilökunta tilasi ambulanssin ja potilas vietiin lähimpään päivystykseen eli Oulaisiin tutkimuksiin. Osa tutkimustuloksista lähetettiin OYS:iin analyysia varten.Tutkimusten jälkeen potilas siirrettiin samana päivänä terveyskeskuksen vuodeosastolle tarkkailuun odottamaan mahdollisesti tarvittavaa "jatkohoitoa" -Ja arvatkaapa mihin? PULKKILAAN! Siis Nivalassa asuva potilas kuljetettiin ensin OULAISIIN, sielta samana päivänä PULKKILAAN ja huomenna sieltä ties minne. Miltähän vanhuksesta mahtaa tuntua? Autottoman Ylivieskassa asuvan omaisen on mahdotonta mennä edes katsomaan potilasta Pulkkilaan. Minnekähän hänet huomenna kuskataan "tilanahtauden" takia? Minusta tämä on järjetöntä, mutta kaipa pp-yhtymä Kallio laskee tekemänsä sopimuksen mukaan tästä ympäri maakuntaa kuskauksesta tulevan varmaankin huomattavia säästöjä. Viis siitä, miltä ihmisestä tai omaisista tuntuu. Toivottavati nämä "päättäjät" sairastuessaan pääsevät myöskin nauttimaan matkailusta. Toivottavasti heidät kuskataan silloin vähintään TIMBUKTUN terveyskeskuksen vuodeosastolle!


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
En ole
Kirjoittanut: Mikki / 22.7.2015 / klo 19:43, Helsinki
Vanhustenhoito on keksitty keinoksi lyhentää tehokkaimmalla mahdollisella tavalla iäkkäiden kansalaisten elinikää. Syyn kaikki tiedämme. Millään ei voi säästää enemmän kuin vanhustenkotihoidolla säästetään. Esimerkiksi kotihoidon lääkärin toimenkuvaan kuuluu suorittaa tarvittaessa hoidossaan olevan vanhuksen korvien huuhtelu. Kolme viikkoa sitten kerroin: "En kuule mitään oikealla korvalla". Vielä ei ole käyty katsomassa tukossa olevaa korvaani, eikä ole ilmoitettu koska tullaan ja tullaanko koskaan. 
Sairaalan lääkäri nosti sydänlääkkeeni annostuksen kaksinkertaiseksi 1.6.2015, mutta ei kertonut siitä mitään minulle lääkkeen käyttäjälle. Että sitten vasta, kun apteekista oli tarve hakea seuraava purkki lääkettä, uuden lääkepurkin kyljessä olevasta annosteluohjeesta kävi selville, että lääkeannostusta oli nostettu. Oli aikamoinen homma selvittää, monisairaan vanhuksen, miten lääkeannostuksen laita on, onko ohje apteekin erehdys, vai onko oikeasti ollut tarkoitus, että käyttämäni sydänlääkeannostus on nostettu kertomatta siitä minulle yhtään mitään. Huolimattomuus ja välinpitämättömyys lääkkeiden annostelussa on sellaisissa huippulukemissa, että jos ulkomaat olisivat tietoisia siitä, minkälaisin hoidoksi nimitetyin konstein täällä pyritään eroon tarpeettomiksi käyneistä, maan taloutta rasittavista "maan omista kansalaisista", niin todellisuus tämän maan korkeatasoiseksi kehutusta ihmistenhoidosta järkyttäisi muuta maailmaa.Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Ei elvytetä? Kirjoittanut: Leo Härmä / 28.3.2015 / klo 15:22, Iisalmi
Olen palaamassa kotiin. Paluumatkalla päässäni liikkuu kuitenkin nyt kaikenlaisia ajatuksia. Olen tulossa hoitokodista, jossa Ukolle luotiin uusi hoitosuunnitelma. Minua omaisena pyydettiin tulemaan lääkärin kierrolle mukaan. Jostain kummasta syystä uudesta hoitolinjauksesta tuli mieleeni heti saattohoito. Ukon tapasin ruokasalissa rauhallisesti syömässä. Ruokaa ei ole rinnuksilla. Hän syö omin avuin, tosin hitaasti. Lopuksi hän juo mehunsa, mutta jälkiruoka ei kuulemma nykyään hänelle kelpaa. Ei Ukko paljon puhunut, enemmänkin hymyili. Ukko käy edelleen yksin vessassa, laittaa vaatteitaan päällensä, sijaa sänkyynsä ja kulkee rollaattorilla ja jopa ilmankin. Ukko ei haise pissalle, eikä käytä pullonpohjamaisia silmälaseja. Ukko riittää minulle aivan hyvin tällaisenaan. Vanhus on minulle arvokas. Tärkeintä on, että hän on elossa. Hän ei ole vielä 90 vuotta vanha. Valitettavasti muisti ei pelaa. Eikä Ukko ymmärrä hoitoaan koskevia päätöksiä ja mahdollisia tutkimuksia. Hänelle on annettu muutaman kerran veritankkausta. Palaverissa tulee esiin, että punasolujen lataus aiotaan lakkauttaa. Ehkä siksi että latauksen kanssa on ollut ongelmia. Vastustan, vaadin asennetta hoitajilta, viittaan jopa punasolujen latauspaikkan vaihtoon, ja papereihin ilmeisesti kirjataan sitä jatkettavankin. Ei siinä kaikki, kun lääkäri lataa kotimatkaevääksi, ettei Ukkoa enää elvytä, jos sydän pysähtyy. Se on kuulemma lääkärin lääketieteellinen päätös. Tällaisen papin roolin lääkäreille on siunannut Valvira. Eikä Ukolle ambulanssia tilata, eikä Ukkoa kuljeteta minnekään terveyskeskuksiin tai sairaaloihin. On ilmeisen helppoa sanoa, että Ukon perussairauksia pidetään niin vaikeina, ettei hän tilansa todennäköisesti palautuisi elvyttämisen jälkeen edes entiselleen. Olen kerta kaikkiaan ymmälläni kotimatkalla, koska tehdyt ratkaisut minusta tuntuvat kerta kaikkiaan kertaheitolla pahalta. Ikäihmisen elvyttämättä jättäminen herättää monenlaisia ajatuksia yleensä vanhusten tulevaisuudesta. Perustuslain mukaan ketään ei saa asettaa eri asemaan iän, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella ja jokaisella ihmisellä on oikeus elämään ja turvallisuuteen.
Yli 85-vuotiaiden lukumäärä kasvaa erityisen nopeasti. Heitä oli vuonna 2006 noin 94 000 ja vuonna 2030 heidän määränsä on yhden ennusteen mukaan yli 220 000. Elämme yhä vanhemmaksi, mikä näkyy siinä, että yli 60 prosenttia meistä kuolee yli 75 vuotiaana. Leo HärmäVastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Kuin ennustus tulevasta..
Kirjoittanut: vuokko,suonpera@luukku.com / 29.12.2015 / klo 23:36, Kokkola
Kumpa minä en koskaan tulisi vanhaksi.


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
vanhustenhoito,kokola Kirjoittanut: Ei millään enää väliä / 8.11.2014 / klo 10:12, kokkola
Kotihoidossa työni tehnyt, melkein pääsen eläkkeelle ja nyt sitä todella odotan. Ei inhimillisyyttä, ei aikaa, stressaantuneet työntekijät vailla työniloa. Tähän on Kokkolan kaupunki meidät ajanut. Tekniikka jyrää inhimillisyyden. HALOO! Me lopumme,onko teillä varaa siihen!!


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Missä rakennusalan puheenvuorot?
Kirjoittanut: Lankusta kiinni / 5.5.2014 / klo 08:27, Kokkola
Rakennusalan opetuksen, valvonnan, suunnittelun, rakentajien ja yrittäjien puheenvuorot puuttuvat tyystin keskustelusta, jota käydään sisäilmaongelmista käyttökieltoon joutuvista rakennuksista. Materiaalien terveellisyys, säilytys rakennusaikana, kuivumisajat ennen seuraavaa työvaihetta, talvirakentaminen.. Nouskaapa nyt kätevät keskipohjalaiset pystyyn ottamaan kantaa tähän. Meillä ei ole varaa köyhänä maakuntana rakentaa huonosti eikä liioin kustantaa terveyspalveluja rakentamisesta aiheutuville terveyshaitoille. Ei etsitä syyllisiä vaan ratkaisuja rakennusongelmiin ja rakennetaan hyvää ja kestävää tulevillekin sukupolville...


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Kelpoisuusehtoja lievennettävä vanhustenhoitoon. Kirjoittanut: Ilonpilaaja / 27.12.2013 / klo 08:43, Lahti

Parhaillaan on suunnitelmissa lieventää sosiaali-ja terveydenhuollon työntekijöiden kelpoisuusehtoja. Tehy ja SuPer ovat nostaneet kovan porun tästä suunnitelmasta. Kysymyksessä ei ole sairaanhoitajan eikä lähihoitajan kelpoisuusehtojen lieventämisestä.

Tämä ei koske heitä. Vanhustenhoidossa on paljon työtehtäviä joita voi tehdä hoitoapulainen. Hoitoapulainen voi auttaa peseytymisessä, ulkoilussa ja hoitoapulainen voi tehdä sen luontoisia hoitotehtäviä missä ei tarvita sairaanhoitajan tai lähihoitajan koulutusta.Tietysti tehtävät hoituvat perehdytyksen jälkeen.

Työ tekijäänsä opettaa ja käytännön hoitotyössä oppii paljon jos on aidosti kiinnostunut vanhustenhoidosta. Puheet kouluttamattoista työntekijöistä pitäisi lopettaa. Kuntaliitto on vuosia ajanut tätä asiaa työntekijöiden kelpoisuusehtojen lieventämisestä.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Veteraani!
Kirjoittanut: Läheltä seuraava! / 8.11.2013 / klo 11:08, Oulu

Pistää kyllä niin vihaksi. Ikänsä Kalajoella asunut veteraani ei sairastuttuaan saa hoitopaikkaa läheltä omaisiaan (myös he ovat iäkkäitä), vaan häntä hoidetaan toisessa kunnassa, kylläkin Kalajoen kaupungissa. Kaksi kertaa on hänelle luvattu paikka omasta kotikunnastaan, mutta molemmilla kerroilla tämä lupaus on peruttu, koska päättäjät eivät ole tarpeeksi perehtyneet asiaan, että tietäisivät minkätasoisesta sairaasta on kyse. Kyllä Kalajoen kaupungissa johtajia riittää pallottelemaan tätä asiaa loputtomiin, ettei kenenkään tarvitse kantaa vastuuta.   
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Kuskataan tulevaisuudessa Viroon Kirjoittanut: Matti F / Preeti / 25.8.2013 / klo 23:39, Kokkola

Mitäpä tässä päättäjät miettivät nyt kun Toholammin vuodeosaston kalusteet ja muut vermeet on Virossa . Vanhukset vain bussiin ja Viroon hyvää ja halpaa hoitoa .Voi olla muuten tulevaisuuden asia eläkää niin näette.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Lisää lähihoitajia!
Kirjoittanut: Huolestunut omainen / 7.5.2013 / klo 22:47, Evijärvi

Hoito on hyvää ja pääosin laadukasta, mutta kuormittavuus hoitajille on liikaa, kun työntekijöiden määrässä pihistellään. Tämä ongelma taitaa olla jopa valtakunnallinen. Tähän asiaan olisi pikku hiljaa jo puututtava! Ja MIKSI työnantajan annetaan säästää tälläisessä asiassa, että työssä käytetään kouluttamattomia työntekijöitä ja koulutetut potkitaan pellolle, kun tulevat kalliimmaksi kuin nämä kouluttamattomat?!
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
KUNTAPALVELUILLA EI SAA TEHDÄ BISNESTÄ Kirjoittanut: Jairi Palonen / 7.10.2012 / klo 18:00, Kokkola

Kunnanvaaleissa valittavat valtuutetut päättävät arkipäivän palveluista, päivähoidoista, kouluista, terveyspalveluista, sekä vanhusten hoidosta ja hoivasta. Valtuutettujen arvomaailmasta riippuu, halutaanko puolustaa palveluita, jotka ovat laadukkaita, helposti saatavilla, kunnan omana työnä tehtynä. Hyvinvointipalveluilla ei saa tehdä bisnestä Ulkoistamista ja yksityistämistä perustellaan usein tehokkuudella ja kustannussäästöillä. Kun esimerkiksi vanhusten hoivapalveluita yksityistetään tai ulkoistetaan, vakuutetaan usein, että henkilökunnan määrä ja hoidon taso eivät laske mutta hinta tippuu. Samalla yrityksen kuitenkin pitää tehdä voittoa. Tämä yhtälö ei toimi. Mielestäni kunnan vanhustenhoito pitäisi olla kokonaisuudessaan kunnan omaa hoitoketjua Ilman, että se Kokkolan kokoisessa kaupungissa pirstaloidaan moneen osaan ja hallintoon, joka ei varmasti tuo säästöjä. Myös vanhustenhoitoon/palveluketjuun pitäisi saada valtiolta korvamerkittyä rahaa niin, että kunta voisi hinnoitella hinnat sille tasolle, jossa jokaisen vanhuus turvataan arvokkaasti. Nythän kunta itse hinnoittelee hinnat kilpailukykyiseksi , kun se on ulkoistanut vanhuspalveluja ja tehnyt ostopalvelusopimuksia.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Kyllä se yhtälö Jairi hyvä toimii
Kirjoittanut: Veijo Hukari / 20.11.2013 / klo 17:01, Kokkola

Kunnallisella puolella porukka on vuodessa 9 kk töissä ja saa 13 kk palkan. Yksityiselä puolella työaika on 1,5 kk pidempi ja palkat markkinaehtoisia (= vientisektori määrää palkkatason, missä tuonti ja vienti on tasapainossa)Siinä on kustannuksissa jo n. 15 % eroa. Toinen selitys on parempi yrityssuunnittelu. Kolmas selitys on pienempi byrokratia. Kyllä näistä jo eroa saadaan halvempaan tuotantoon.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
RETUPERÄLLÄ VANHUTENHOITO Kirjoittanut: Jairi Palonen / 30.9.2012 / klo 12:38, Kokkola

Vanhustenpalveluhintojen huima korotus on jatkunut viimeisen vuosikymmenien aikana. Kuntaliiton korkea kustannustaso , hallintoineen/palkkoineen on pakottanut kunnat nostamaan laitospaikkojen hintoja, ja maksumiehiksi on laitettu avuttomat vanhukset, jotka vuosikymmeniä tätä hyvinvointi yhteiskuntaa ovat rakentaneet Tästä voi osoittaa kuntaliittoa joka haluaa syödä enempi mitä tienaa.Maksumieheksi laitetaan yrittäjät /yksityisellä olevat palkansaajat, sekä yhä kasvava noin 1000 euron kuukausituloilla olevat eläkeläiset.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Tositarina vanhustenhoidosta.
Kirjoittanut: Vanhustenhoito keskustelua seuraava kansalainen / 21.8.2012 / klo 10:23, Lahti

Otin mieheni laitoshoidosta takaisin kotiin hoidettavaksi viime vuonna, 2011. Halusin mieheni takaisin kotiin, enkä kestänyt sitä todellisuutta kun vuodeosastolla syötettiin paljon lääkkeitä.

Kotihoidossa lääkkeiden määrä pudotettiin minimiin, eikä siitä koitunut mitään ongelmia. Mieheni on aivan perusrauhallinen, vaikka lääkitystä vähennettiin ratkaisevasti.

Palkitsevaa tässä raskaassa työssä on se, että minä tiedän ja näen läheltä missä mennään. Ei minulla ollut luonnetta unohtaa miestäni laitoshoitoon vuodeosastolle.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Sairaan vanhuksen hoidosta Kirjoittanut: Martti Haikonen / 21.8.2012 / klo 10:20, KOKKOLA

Ikääntyminen tai vanheneminen ei ole sairaus. Vanhus ei tarvitse ylikoulutettua hoitajaa, vaan huolehtijan, joka tekee niitä arkipäiväisiä asioita, joita vanhus tekisi, jos voimat riittäisivät.

Sairas vanhus kuuluu sairaalaan. Laitokseen päädytään usein siksi, että kommunikointikyky ja kaikki muutkin ovat hiipuneet. Silloin vanhus tarvitsee laitoksessa syöttämistä, juottamista, vaipanvaihtoa, pesuja ja asennonvaihtoa ym. yksinkertaista hoitoa, johon ei hoitajakoulutusta tarvita.

Palvelualttiita käsipareja tarvitaan, jottei vuoteeseenhoito mene retuuttamiseksi. Riittävän henkilömäärän takaamiseksi tarvitaan henkilöstömitoitus lakiin. Henkilöstön ei tule olla ylikoulutettua eikä alipalkattua.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Olen samaa mieltä
Kirjoittanut: paljon nähnyt ja paljon kokenut / 28.1.2013 / klo 07:47, Lohtaja

Jokainen aikuinen ihminen omaa tarvittavat kyvyt huolehtia vanhuksista, jotka eivät tarvitse lääkinnällistä hoitoa, vaan normaalia kanssakäymistä, kaupassakäyntiä, kävelyä, ehkä jopa ruoanlaittoa. Miksi Suomessa on tehty hankalaksi normaali kanssakäyminen?

Täytyy olla sairaanhoitaja vähintään, jotta voit työskennellä vanhusten / lasten kanssa. Eiköhän jokainen normaali aikuinen pysty huolehtimaan, että vanhus ottaa lääkkeensä ajallaan (eihän sairaanhoitaja niitä voi määräta) ja syö / liiku kuntonsa mukaan tarpeeksi.

Minusta Suomessa on menty liian pitkälle paperitodistuksien kanssa ja näin unohdettu se oikea välittäminen. Nyt 40v. olen nähnyt, miten henkilökunta koulutuksestaan välittämättä oikeasti ottaa huomioon vanhukset yksilöinä. Hyvä Lohtaja!

 
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Huono Kokkola/Lohtaja! Kirjoittanut: Kokkolan Ohtakari / 4.3.2013 / klo 22:34, Oulu

Vanhusten palvelutuotannossa on oltava ammattitaitoa ja asiantuntemusta, jota nyt Kokkolasta puuttuu.

Kokkolassa ovat asiat vanhusten suhteen pahasti rempallaan. Kukaan ei hoida kipeää vanhaa ihmistä tk:ssa kunnolla, vaan asiaa siirretään ja siirretään. Ambulanssilla ajelutetaan. Kotiutetaan kipeänä pillerit kainalossa, ja kohta sama peli alkaa uudestaan. Kotisairaanhoidossa on "resurssipula". Libeckissä makuutetaan viikkotolkulla, eikä saada asiaa eteenpäin, kun Kiuru ei ota vastaan. Tietojärjestelmät keskussairaalan ja tk:n välillä eivät toimi. Ei oota tarjotaan hyvinvointimme rakentajille.

Mikä Kokkolassa ja erityisesti sen reuna-alueilla on pielessä?

Iloisesti Kokkola omi hiekat ja saaret, metsät ja musiikkijuhlat. Terveyskeskuksen päivystyksessä tai keskussairaalassa ei tiedetä miten pitkä matka on päivystykseen ja miten hitaasti ambulanssi tulee. Ei tiedetä eikä kiinnosta miten vanhuksen kotona asiat järjestyvät, onko elintärkeitä palveluja edes olemassa? Ei vaivauduta selvittämään, voiko kotiin kotiuttaa ja jos, niin millä apuvälineillä ja tuella? Eikö ketään vain kiinnosta, vielä?

Tämä tulee kalliiksi!
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Kuka kysyisi ?
Kirjoittanut: martti haikonen / 18.6.2012 / klo 23:54, Kokkola

Kuka kysyisi vanhukselta itseltään, oletko tyytyväinen. Olen tavannut yövuorossa vanhuksia, jotka ovat tyytyväisiä , kun kakka- ja virtsavaippa lopultakin vaihdetaan. Kunnallisvaalit ovat ovella. Voisi olla eettisesti viisasta, kun myönnämme ettemme pysty vanhuksistamme huolta kunnolla pitämään. Suurin huoli on Kataisen hallituksella etelän ihmisten hyvinvoinnista.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Pärjääköhän ne oikeesti? Kirjoittanut: hilse / 21.5.2012 / klo 07:34, Kokkola

Vävypoika tuossa nuorimies, ihmetteli käytyään naapurissa 'miten ne pärjää'. Vaimo liikkuu vaikeasti, sairastelee, mies ei pysty kävelemään, syöpähoidot lopetettu, ikämies. Kotihoito otettu pois, koska jollakin palaverilla päätetty, että pariskunta pärjää.

Pitäsköhän olla joku uusi virka, jossa työnkuva olisi se, että pärjäämisen mittaaja olisi päivän pari kuulolla ja katselulla mitä vanhusten arkeen sisältyy. Onko tämä arviointivirhe seurausta siitä, että emme oikeasti tiedä, miten ihminen heikkenee vanhetessaan, mitä se oikeasti on, kun ikä syö voimat? Olemmeko todellakin näin yksin jättäneet vanhuksemme, että emme tiedä. Tiedätkö sinä?
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Konsultin viisaus-vanhukset heitteille
Kirjoittanut: Kuinka tyhminä meitä pidetään? / 19.3.2012 / klo 07:22, Kokkola

Konsultille maksettiin, että hän keksi, että 400 vanhusta (yli 75 v.) jää satunnaisen tuen ulkopuolelle. Siis niiden lisäksi, että 1 osasto pantiin kiinni ja peruskorjattua Honkaharjua ei ole vara avata. Miten tämän pöhlöyden esiin tuomiseen tarvittiin konsultti? Senkö takia,ettei yksikään virkamies nouse tikun nokkaan?

Jokainen tämän verran olisi tässä kaupungissa osannut paperille panna. Jos sosiaalipuolella ei oo rahaa, ei sitä konsultilla tule. Sen konsultin olisi pitänyt selvittää mistä voi siirtää rahaa sosiaalipuolelle. Siellä on niitä 300 000 euron hyysiköitä sun muita virkamiesten luurankoja kaapit täynnä, kun vaan ruvetaan penkomaan kaikki mihin rahaa pannaan, ja näin olisi pitänyt toimia.

Mitä vedätystä ja veronmaksajien pöhlönä pitämistä tämäkin oli? Tervetuloa vaan Kokkolaan kaikki Lestijärvet ja Perhot - täällä makaa humaani lähestymistapa ihmiseen (lue: hyysiin).
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Tositarina vanhustenhoidosta. Kirjoittanut: Vanhustenhoito keskustelua seuraava kansalainen. / 15.3.2012 / klo 20:01, Lahti

Tositarina omaishoitajasta, joka otti laitoshoidossa olleen miehensä takaisin kotiin hoidettavaksi. Vaimo päätti tehdä rohkean päätöksen vuonna 2011, kun hän halusi vuodeosastolla kuukausia hoidettavana olleen miehensä takaisin kotiin. Miehen vaimo ei kestänyt sitä todellisuutta kun vuodeosastolla syötettiin paljon lääkkeitä. Kotihoidossa vaimo pudotti lääkkeiden määrän minimiin, eikä siitä hänen mukaansa koitunut mitään ongelmia. Mieheni on aivan perusrauhallinen, vaikka lääkitystä vähennettiin ratkaisevasti. Palkitsevaa tässä raskaassa työssä on se, että minä tiedän ja näen läheltä missä mennään. Ei minulla ollut luonnetta unohtaa miestäni laitoshoitoon vuodeosastolle.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
maalaisjärkeä ja laskutaitoa tarvitaan Kokkolassa
Kirjoittanut: meidät äänestäjät on petetty / 12.3.2012 / klo 22:02, Kokkola

Ei tahdo pystyä enää lukea lehtiä,koska niissä on jatkuvasti uutisia Kokkolan järjettömistä päätöksistä. Eikö valtuutetuista kukaan osaa laskea vai eikö terve järki toimi? Tähän päätelmään on pakko tulla, kun konsultti tarvitaan, että tajuttaisi järjettömyys siinä, että vanhuksia makaa kalliimmassa keskussairaalassa, kun peruskorjattua Honkaharjun vanhusten kotia ei voida avata rahanpuutteessa. (vrt. ihminen rakentaisi talon, mutta pitäen talon tyhjänä jatkaisi vuokralla asumista.-eihän näin hullua ihmistä olekaan.) Seuraavissa vaaleissa paremmat profiilit ehdokkaista. Ansioletteloon lisättäköön laskutaito, terve järki (psykiatrin todistus), ihmisen asialla olo, rehellisyys ihmisten asioiden hoitoon. Toisessa porukassa ilmoittautukoon humpuukin harrastajat, joiden toimenkuvaan kuuluu heinikon lämmitys talvella, urheilutilojen lisäys, vaikka kaupunki sai jo liitoskuntien hallit. Ei joka populan halli tarvi olla nurkan takana. Rahaa on, kun pitää pomoja palkata esittämään järjettömiä rahanmenoja, mutta luottamustehtävissä olevien pitää ampua hulluudet alas. Sitä varten teidät on valittu. Onko pakko olla sellainen pelkuri, ettei politiikan nojalla uskalla vastustaa mitään? Politiikka kunnallisasioissa on turhaa, vain tappelua ja sekasortoa aiheuttava väline. Tämän pässinpäisyyden seurauksena rahaa meneee hukkaan. Toivottavasti missään kaapissa ei ole jo pitkällä olevia suunnitelmia linja-autoaseman repimisestä. Ei kannata rakentaa ohikulkijoiden silmän iloksi velalla korttitaloja, joiden alla makaa mätä. Koulujen seinien sisällä on mätää jo riittävästi yhdelle kaupungille. Ei liion kenenkään egoa kannata pönkätä Nizzalla eikä muillakaan kohteilla, joihin valtion varat (lue:meidän verorahat) menee kaikki tyynni.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Ulkoistaminen Kirjoittanut: Missälä / 12.3.2012 / klo 07:38, Kokkola

Kovaa vauhtia menee Kokkolassa terveys- ja vanhushuollon ulkoistus (yksityistäminen): Tk 3, Honkaharju ja Kuusikumpu. Sitähän tämä on, kaupunki kunnostaa valmiiksi, että saa pilkkahinnalla mukamas hyviä ostopalveluja rahakaupoilla. No seuraavana tuleekin keskussairaala - onko se Vaasa, Seinäjoki vai Turku "pääsairaala", jää nähtäväksi ken elää pari vuotta.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Helppo syyttää
Kirjoittanut: Arveleva / 12.3.2012 / klo 07:37, Kokkola

Päättäjiä on aina helppo syyttää, ja kääntää huomio pois todellisista syistä, osaamattomasta johdosta.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Missä kaupungin päättäjien maalaisjärki? Kirjoittanut: paavo peltola / 11.3.2012 / klo 08:29, Kälviä

Sitä saa ihmetellä taas, kun luki lehdestä tilanteen, kuinka vanhuksia pidetään keskussairaalassa, vaikka kunto edellytäisi jo hoitoa huokeamman kustannuksen paikassa, jossa uutukaiset tilat odottavat. Hoitavat kädet vain puuttuvat. Onko niin, että tyhmyys vain lisääntyi, kun Lohtajan, Kälviän ja Ullavan päättäjät tulivat mukaan hallintoon päättämään. Lisää velkaa urheiluhalleihin, teollisuushalleihin, lämmitettäviin jalkapallokenttiin, listätilojen vuokrauksiin, vaikka entiset kunnanvirastot muine lisätiloineen yhdistyneissä kunnissa ammottavat miltei tyhjillään. Onko näiltä päättäjiltä toisaan unohtunut, mitkä ovat kunnan varsinaiset tehtävät ? Ovatko kokoomuksenkin päättäjät kaikin tavoin umpikujassa, neuvottomina ja toivottomina asian korjaamisen suhteen ? Nyt olisi aika erottautua joukosta, yrittää poistaa tyhmyyden kaapu yltään, sillä kunnallisvaalit ovat jo syksyllä. Niihin vaaleihin ei kannata lähteä siltä pohjalta, että jos on tullut omat asiat hoidetuksi. Ohtassa mainitut leimat ja lisäksi saamattomuudesta, laiskuudesta, päättämättömyydestä, halusta syleillä kaikkea ja kaikkia. Että on ollut mukava laulaa kuoron mukana, kun silloin hauku ei uskomuksen mukaan kukaan. Nyt ei vaaleihin lupauksia, jos ei tule tekoja.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Strategioista toteutukseen
Kirjoittanut: Minäkin vanhenen joka päivä / 8.3.2012 / klo 12:18, Alavieska

Kaikki Keski-Pohjanmaan ja Kallio PP:n päättäjät ovat hanakoita rustaamaan strategioita MITEN ME HALUTAAN ASIOIDEN OLEVAN. Kaikki paukut menee strategia työhön, joilla hallinnon luottamushenkilöille saadaan puuhaa vuodesta toiseen.

Nyt kun alueelta on Urpilainen valtiovarainministerinä, on mielenkiintoista seurata, mitkä ovat hänen painotuksensa asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Koulujen homeremonttirahat eivät ainakaan kuuluneet niihin. Jos vanhustyölle halutaan resursseja niitä varmasti löytyy. Kokkolan, jossa on kuntaliitosten myötä tullut lisää resursseja palvelujen tarjoamiseen, luulisi näyttävän esimerkkiä asiassa.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Oman omaisen hoitoon kyllä, mutta.... Kirjoittanut: Koputan puuta! / 8.3.2012 / klo 10:31, Kaustinen

..monessa muussa paikassa eivät asiat ole hyvin! Äitini saa hyvää ruokaa ja riittävästi, on puhdas ja puhtaissa vaatteissa. Osittain tämä tilanne on seurausta siitä että 85 ikävuodestaan huolimatta hän liikkuu vielä hyvin, petaa sänkynsä, käy wc;ssä itse, syö itse ja osaa/pystyy vielä jopa säännöstelemään syömistään lihomisen pelossa!!! 

Toisin voi olla ja onkin monessa paikassa, huonommassa kunnossa olevalla, joka ei syö itse, on vaipoissa jne. Eroja on varmasti huimasti kuntien välillä. 

Siis tällä hetkellä kaikki on hyvin mutta jatkossa kun tuo raha vain tuntuu katoavan ihmeellisesti jonnekin, niin tilanne voi muuttua radikaalistikin ja nopeasti.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Hyvä oma omainen
Kirjoittanut: huolestunut / 8.3.2012 / klo 11:47, Kälviä

Jos äitisi kotihoidossa, niin täällä maakunnassa hoidetaan hyvin. Resullissipula uhkaa kesällä, kun sijaisia ei saada. Lähihoitajat, missä olette? Töitä olisi tiedossa!  
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Vanhustenhoito Kokkolassa Kirjoittanut: huolestunut / 8.3.2012 / klo 07:20, Kälviä

Kyllä päättäjiltä nyt pallo hukassa vanhusasiassa totaalisesti. Tervetuloa tutustumaan asiaan ihan tänne "ruohonjuuritasolle", että tiedätte missä mennään. Kuunnelkaa niitä ihmisiä, jotka vanhusten parissa työskentelevät, eli alan asiantuntijoita. Jaksamisen äärirajoilla tehdään töitä ja huolena vanhukset, nuo päättäjien "pelinappulat",jotka todella ansaitsevat hyvän loppuelämän.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Miksi vanhustenhoito takkuaa
Kirjoittanut: Matti Ojutkangas / 7.3.2012 / klo 12:51, Kokkola

En ymmärrä, että myös Kokkolassa ei kyetä hoitamaan vanhuksia asiallisesti. Poliitiset päätökset ohjaavat vanhustenhoitoa enkä tunne yhtään poliitikkoa, joka, valtakunnallisella tai paikallisella tasolla, vastustaa hyvää vanhustenhoitoa.

Miten me voidaan olla tässä tilanteessa? Kaupungin päättäjät levittelevät käsiään tiedotusvälineissä tyyliin ei me mutta muut. Eiköhän kuitenkin ole niin, että mitä suurempi tappi, sen suurempi vastuu.

Ovatko poliitikot sokeutuneet ja ymmärtämättään joutuneet ostopalveluyritysten höynäyttämiksi? Eivätkö he enää ymmärrä päätöstensä seurauksia? Olen todella ymmällä!
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistäKeski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)