KP24
  
Autojen katsastus
Millaisia kokemuksia sinulla on autojen katsastuksesta?
Otsikko:  
Viesti:

Max 4000 merkkiä  
 
Nimi:  
Paikkakunta:  
Nimimerkki
(jos haluat käyttää)
 
Sähköposti:  


Rekisteriseloste»
Yksityiset lakisääteiset palvelut
Kirjoittanut: Kari Kalliokoski / 13.12.2016 / klo 13:27, Kokkola
Katsastus yksityistettiin ja hinnan piti laskea, no miten kävikään? hinta nousi osin jopa 300 prosenttia. Sote palvelut aiotaan yksityistää osin ja osin yhtiöittää, hallituksen mukaan tehokkuuden ja säästöjen takia, miten tulee käymään?. No yksityisen palvelun tuottajan tavoitteena on tehdä voittoa, siis ei välttämättä tehokkuutta! ei taloudellisuutta välttämättä, vaan kulujen jälkeen osakkeen omistajille voittoa (vrt. katsastus), tehdään muutama vuosi voittoa ja myydään voittoa tuottava yritys ulkomaiseen omistukseen. Tuloksena lainarahalla maksettu sairastaminen ja lainarahojen vienti verotusta pakoon ulkomaille veroparatiisiin!


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Jatkuva narina hinnoista..... Kirjoittanut: Tankillinen / 5.11.2016 / klo 09:31, Alaveteli
Se auto maksaa xxxxx,xx euroa, hyvin mielin ostetaan ja maksetaan milloin osamaksulla milloin suoralla rahalla, ei haittaa. Vakuutusmaksu nousee joka vuosi, kukaan ei valita!

Käyttövero nousee vuosi vuodelta (väliaikainen.....) kukaan ei valita! Mutta mitä saat katsastuksen hinnalla? Tankillisen bensaa!! Siitä jaksetaan narista! Joten, turvallista matkaa kaikille.Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Ihmetyttää
Kirjoittanut: Näinkö tämä pelaa / 4.3.2016 / klo 11:21, Kalajoki
Onko katsastuksessa tehtävä korjausmerkintä, kun sivupeilin päätyä ja alaosaa kiertää noin sentin leveä ruskea "vana", eikä se häiritse ollenkaan näkyvyyttä taakse? Onko korjausmerkintä tehtävä, jos etulokasuojan reuna on ruostevaurioitunut noin kolmenkymmenen sentin matkalta ja noin parin sentin leveydeltä? Muuta ei sitten löytynytkään. Olen tilannut uuden lokasuojan ja peilin lasin, mutta hieman oudolta nämä merkinnät vaikuttavat.


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Politiikka - ei kiinnosta enää paljoakaan! Kirjoittanut: Sivustakatsoja / 20.8.2014 / klo 10:36, Kokkola
Sama homma jatkuu vuosista toisiin! Poliitikot ajaa lähinnä omia etujaan ja puheet ei muutu. Samaa luvataan äänestyksistä toisiin ja sinisilmäiset ihmiset uskoo ja palvoo, kun poliitikko puhuu koulutetulla käytöksellään ja äänenpainoillaan hyvinkin uskottavasti. Herätkää jo hyvät ihmiset katsomaan avoimin silmin ympäröivää maailmaa, eikä niinkään palvomianne poliitikoita. Katsokaa mitä kukin on tehnyt - ei mitä kukin lupaa! Jos on uusi poliitikoksi pyrkivä, niin pitää olla tarkkana, ettei käy kuin valtaosaltaan muille, että kun pääsee "itseään parempaan seuraan" niin äänestäjät unohtuu ja aletaan elää kuten poliitikko, eli puhutaan vain sen vuoksi, että saataisiin äänestäjiä ja että oma palkka ja edut juoksee. Poliitikot hävetkää! Ettekö tosiaan osaa uudistua? Pitäisi vaihtaa koko porukka! 


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
ei minkäänlaista
Kirjoittanut: T.H / 14.9.2013 / klo 20:48, kokkola

kokkolaan vuoropäivä parkki parillinen japariton pävä,niinkuin muuallakin suomessa ja toimii varsinkin talvella
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Joka toinen vuosi riittää Kirjoittanut: Aki / 3.9.2013 / klo 11:06, Kroonupyy

Minusta riittäisi että joka toinen vuosi katsastettaisiin kolmevuotta ja sitä vanhemmat henkilöautot.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Hyvä ehdotus
Kirjoittanut: Tzali / 23.9.2013 / klo 13:04, Kannus

Rahastaminen vähemmälle. Ehdotus on hyvä, mutta kyllä jossain iässä - auton iässä esim. 9v.- 12v. - voitaisiin siirtyä nykykäytäntöön varmuuden välttämiseksi.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Sopii mulle Kirjoittanut: Aki / 10.3.2014 / klo 14:30, Kruunupyy
Ei tää yhteiskunta sillätavalla pyöri että katsastetaan jatkuvasti autoja ! 9 vuoden katsastuksesta alkaen siirrytään nykykäytäntöön. Ja myytäessä auto olisi aina katsastettava.


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Virkamiesten luomaa byrokratiaa
Kirjoittanut: Keijo Knuuttila / 21.2.2013 / klo 07:53, Kokkola

Kyllä jo alkaa ihmetellä, millaista byrokratiaa nykyhallitus ja sen virkamiehet suoltavat väestön harmiksi ja heidän rahojensa päänmenoksi.

Otetaanpa vaikka pientalojen enrgiatodistuspakko. Laskenta perustuu teoreettisiin laskelmiin. Ensinnäkin mitä ihmeen hyötyä on ko todistuksella? Kyllä ostaja tietää kysyä tarpeelliset kulutusluvut jne. Kulutusluvuthan riippuvat pitkälti asukkaiden tottumuksista ja harrastuksista,ei teoreettisista laskelmista. Kyseenolevalla lailla saadaan uudet "kosteusmittaja"-tyyppiset yritykset nyhtämään asujan pussista rahaa. On laskettu, että omakotiasukkaalle ko. energiatodistus tulee maksamaan 500 €.

Entäs sitten ajokorttiuudistus? Lisää kustannuksia kansalle ja autokouluille tuloja, mutta tokkopa vaikutusta liikennerikkomuksiin. Haluaisin nähdä. Todellinen huippusaavutus oli aikoinaan ministeri Lehtomäen junailema jätevesiasetus ja surkeasti kävi. Päätelmäni on, että kokemattomat, käytännöistä vieraantuneet virkamiehet ja kokemattomat ministerit on surkea yhtälö.

Kaiken huippu on vielä se, että meidän valitsemat kansanedustajat ovat nuo käytännöt hyväksyneet.

 
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Viimehetken vitkasteliako? Kirjoittanut: Päivi Koivisto / 11.5.2012 / klo 22:31, Lohtaja

Menimme katsastusasemalle 16.45, katsastusaseman ovessa luki auki klo.17.00 saakka. Kun vein auton paperit virkailjalle, ei otettu vastaa. Oli suljettu, vaikka oli auki.On kyllä väärin kirjoitettu aukioloaika, sekä huonosti suunniteltu työaika, jos asiakkaiden pitää arvuutella, milloin on oikea aika tulla katsastukseen. Missä työehtosopimuksessa sanotaan, ettei ylitöistä makseta? Kannattaisi katsastumiesten ottaa asioista selvää ja hoitaa sellaiset asiat porukalla kuntoon.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Katsastusmaksuko katsurin pussiin????
Kirjoittanut: Työrauha katsureille! / 10.6.2011 / klo 19:53, Kaustinen

Joku laskeskeli että onpa huimat palkat katsureilla! Meinaatko että se katsastusmaksu kilahtaisi katsurin tilille!!! Salli mun nauraa! En tiedä mistä ajatuksesi ovat lähtöisin, mutta kyllä sillä maksulla kuule on ottajia, ei se katsurin pussiin mene. On sillä katsurilla parempi palkka ku mulla (naisvaltaisella matalapalkka-alalla), mutta kyllä siihen rahaan tehdä saa, ylitöistä ei makseta, ja lähes päivittäin menee ylitöiksi kun niitä viimehetken vitkastelijoita kuitenkin pyritään palvelemaan mahdollisuuksien mukaan. Jos et palvele niin saat suut ja silmät täyteen, jos hylkäät auton ihan ilmiselvästä syystä, sut haukutaan nihilistiksi ja vittumaiseksi, jos katsastuksesi menee yli ja autosi hylätään,se se vasta reiumunpaikka on katsurille, sillä sehän on katsurin syy ensinnäkin että olet myöhässä. Jos valmiiksi murtunut jarruletku pamahtaa poikki testissä, se on katsurin vika. Olisko parempi että se jarruletku pamahtais poikki tositilanteessa, kun joudut tekeen paniikkijarrutuksen? Oliskohan syytä olla kiitollinen sille katsurille, kun se kehtas katkasta sen siellä testissä, säily mahollisesti sun henki!!!?? Ja jos todetaan että viallinen jarruletku on jääny katsastuksessa huomaamatta, kenen vika? Että kyl se vaan katsurin panee olemaan huolellinen, ihan sun turvakses, että äläkää nalkuttako! Mistäkö tiedän? Muutaman kerran sopivasti paikalla niin kuulee ja näkee kaikenlaista, että ei se katsurinkaan homma kaksista ole ku aina nuristaan jostakin ja turvallisuuden eteen ne yrittää töitä tehdä. Jos jotakuta haukkua pitää osoite on kyllä ylemmällä taholla. Katsurit tekee tai ainakin yrittää tehdä vain työtään!!!
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Autojen katsastus EU:ssa Kirjoittanut: Benskulainen / 3.4.2011 / klo 18:32, Benalmadena

Minulla on kokemuksia autojen katsatuksista Suomessa ja Espanjassa. Suomessa, kun päästömittausta suoritetaan, katsastaja polkee auton kaasupoljinta useamman kerran rajusti pohjaan niin, että moottori ulvoo täysillä. Espanjassa olen käynyt Malagassa kaksi kertaa henkilöautoa katsastamassa. Suuri ero on juuri päästömittauksessa. Espanjanlainen katsastaja nostaa, vain hieman kierroslukua päästömittauksessa. Herääkin kysymys, että polkeeko suomalainen katsastaja kaasua liikaa ja näin rasittaa auton moottoria turhaan täysillä kierroksilla?.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Puurot ja vellit...
Kirjoittanut: Päästelijä / 11.4.2014 / klo 09:53, Alavieska
Onkohan tässä mennyt Benskulaisella vähän asiat solmuun? Dieselpolttoaineella käyvät autot päästömittauksen peruste otetaan maksimikierrosluvulla, eli savutusmittaus pakoputkesta ja taas bensiinikäyttöisen auton pakokaasuanalyysi on alemmalla kierroslukualueella otettava analyysi. Joten, maakohtaisia eroja tuskin on katsastuksen päästömittauksen puolella. 


Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Vai niin, Kirjoittanut: Pärisyttäjä / 31.12.2012 / klo 11:16, Psaari

Hyvät hyssykät, Kyllä se moottori kestää, jos yleensä on kunnossa, täydet kierrokset vaikka kuinka kauan. Kun auton moottoreita suunnitellaan, ne ovat paljon kovemmassa rääkissä kuin katsastusmiehen polkiessa kaasua. Ero Espanjaan on siinä, että Espanjassa katsastusmiestä kiinnostaa vain saada homma pois alta. Suomessa katsastusmies polkee kaasun pohjaan, jotta määräykset tulisi täytettyä, Espanjassa löysästi, että homma menisi asiakkaan kannalta helposti läpi. Kysymys on mistä on asiakkaalle, eli auton omistajalle, edes jotain hyötyä. Suurin osa autojen moottoreista on romuttamolle mentäessä vielä hyvässä kunnossa, jos vain omistaa on viitsinyt vaihtaa kunnon öljyt koneeseen ajallaan.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Ei muuten kestä
Kirjoittanut: Sillä lailla / 27.9.2013 / klo 06:29, Kokkola

Kokeile omalla autollasi niin huomaat. Laita vapaalle vaikka pihassasi ja pidä kaasu pohjassa. Kymmentä minuuttia ei mene ennenkun kone on mennyttä kalua. Siinä ei näet ole veto päällä kuten ajettaessa on. Pidä vielä kytkin pohjassa jotta moottorilla ei ole sitäkään pientä vastusta niin 5 minuuttia riittää.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Täyttä puppua.. Kirjoittanut: Kukkahattutäti / 4.10.2011 / klo 22:00, Kokkola

Käyn katsastuttamassa autona normaalisti. Enkä ole Kokkolassa törmännyt epäasialliseen käytökseen, päinvastoin todella kohteliasta ja asiallista. On ihan kiva mennä katsastuttamaan autonsa Kokkolassa, kun tietää, että asia toimii. Tervetuloa Kokkolaan vaan kyllä se Espanjan voittaa mennen tullen ja palatessa.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Mikä maksaa
Kirjoittanut: tupatimpuri / 1.4.2011 / klo 21:57, Toholampi

Katsastin autoni viime kesänä, hinta 75 euroa. Koko toimitus kesti kaikkineen 15 minuuttia. Että semmoinen tapaus.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Hinnakas Kirjoittanut: Westsovjet / 25.3.2011 / klo 22:35, Stockholm Sweden

Katsastus Suomessa vaikuttaa laadukkaalta mutta kalliilta verrattuna (kuten teillä on tapana) Ruotsiin. Katsastusmaksut liian korkeat Suomessa siitä kymmenminuuttisesta ja kupista kahvia jonka saa. Kokemusta molemmista maista.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
ryöstöä
Kirjoittanut: johannes / 29.3.2012 / klo 09:08, örebro

Nämä Suomen katsastushinnat ovat autoilijoiden ryöstöä. Asun Ruotsissa ja tänne Örebrohun tuli viimme vuonna suomalainen autonkatsastuspaikka, jossa myös on hinnat, jotka ova paljon kalliimmat mitä ruotsalaisessa katsastuspaikassa. Kysyin kerran siellä että mista johtuu? Vastaus oli että tänne ei tarvi tilata aikaa, voi tulla milloin vain. Hyvin hiljaista siellä vaikuttaa olevan, asun aivan lähellä ja olen seurannut liikenettä sinne. Saavat panna lapun kuukulle kohta. Jos kilpailla meinaa, niin hinta se on millä kilpaillaan.  
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Autojen katsastus Kirjoittanut: Gunnari / 21.3.2011 / klo 19:55, Raahe

On todella hinnoissa eroja katsastuksissa eri paikkakunnilla. Katsastin viime vuonna autoni Kalajoella, koska ajan siitä usein ohi mennessäni Lohtajalle kesämökille. Hinta oli kohtuullinen eli 60€ päästöineen. A-katsastus veloittaa täällä Raahessa samasta suorituksesta 102€. Nyt olen tänä vuonna katsastanut autoni täällä Raahessa, koska uudella katsastusasemalla on hinta jo kohtuullinen (70€). A-katsastusaseman hinnat ovat ryöstöhintoja ja palkkio menee niistä Englantiin yksityiselle omistajalle. Suomen valtio teki siinäkin asiassa huonon tempun kun luopui katsastusoikeudestaan ja myi sen pois. Olen tyytyväinen, kun tänne Raaheen tuli äskettäin tällainen asema, jossa voi todella käydä autonsa näyttämään jo kohtuuhinnoin.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Pakkoriistämistä lain voimin
Kirjoittanut: Tosirealisti / 21.3.2011 / klo 10:26, Kokkola

Ei ole ihmekään, että Suomessa ajellaan katsastamattomilla autoilla, sillä katsastusmaksu on sietämättömän suuri tehtyyn työhön ja tarpeeseen nähden. Ajatelkaa. Yksi henkilö voi katsastaa jopa 3 ajoneuvoa tunnissa. Joten tuntipalkaksi tulee noin 200 euroa (1200mk). Missä muussa toimessa, elimessä, työssä jne maksetaan näin hyvää ja kohtuutonta tuntipalkkaa. Käytin "metsästyskaarani" katsastuksessa viime syksynä. Nelivetoautoni on aina toiminut kuin ajatus ja olen huoltanut sen säännöllisesti. Auto oli perusteellisessa huollossa noin kaksi viikkoa ennen katsastusta. Ihmetykseni olikin suuri, kun katsastaja löysi kuin löysikin pari "pientä vikaa". 1. Pakokääsupäästöt olivat muka suuret. Mitattiin huollossa. Olivat auton ikäänkin nähden erinomaiset. Moottori ei "syönyt" öljyä juuri lainkaan. Vaihdoin ne silti 10 000:n km:n välein. 2. Pieni ruostevaurio takalokarissa, joka ei ole edes kantava osa eikä vaikuta millään tavalla turvallisuuteen. Vain pieni kosmeettinen juttu, jota eivät edes metsän "kruunupäät" - hirvet huomioisi. Korjauskehotus, ja aivan turha keksitty hylkääminen kuukaudeksi alkoi niin paljon vituttaa, että ajoin koko erinomaisen, hyvin palvelleen ja virheettömän, mutta ikänsä takia arvottoman kärryn "mereen".
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Rahastusta Kirjoittanut: Syrjäkylät tapetaan / 17.3.2011 / klo 20:10, Haapajärvi

Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä, että kun katsastus niin sanotusti.vapautettiin, niin luulimme me tyhmät, että hinnat laskisivat..Mutta näin sitä taas maksavaa asiakasta löytiin vyön alle, että heilahti. Kiitos taas viisaille päättäjille.!Muistatteko, kun vuosia sitten määrättiin yhdeksi vuodeksi nykynimellä oleva käyttövero autoon? Sen piti olla vain sen vuoden eikä vuosikymmeniä, jolla korjattaisiin sen aikainen vaje. Mutta kun annat pikkurillin, niin se vie koko käden. Nähty on, eikä voida mitään.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Katsastuksessa löytyy viat.
Kirjoittanut: Kestotilaaja / 16.3.2011 / klo 15:36, Kokkola

Moottori- ja sähköviathan on korjattava heti kun vika ilmenee, muuten kyyti loppuu.

Katsastaja sensijaan löytää muut viat, joita ei heti kotikonsteilla havaitse. Vien auton säännöllisesti katsastukseen, joskus löytyy korjattavaa , joskus taas ei. Yhtään asiatonta määräystä ei ole tullut parikymmenen vuoden aikana ja kohtelukin on ollut asiallista, sekä naisilla että miehillä.

Eihän kotioloissa voi tutkia autoa alta perusteellisesti, kun ei ole telinettä minkä päälle nostaa,siis tehköön sen ne joilla on välineet.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Katsastus turhaa, tarpeetonta, kallista Kirjoittanut: Katsastuspakko lopetettava / 16.3.2011 / klo 11:37, Kokkola

Olen autoillut omalla autolla 60-luvulta asti, yli 20 000 km/vuosi.  Kertaakaan ei autossani ole katsastuksessa huomautettu yhdestäkään viasta: aina on mennyt läpi heti. Mielestäni kopio suoritetusta auton määräaikaishuollosta olisi riittävä todiste auton liikennekelpoisuudesta. Katsastusta ei tarvita huolletuille autoille.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Ei ole katsastus turhaa!
Kirjoittanut: Sivusta seuraava mutta tiiviisti! / 21.3.2011 / klo 19:53, Kaustinen

Huoltokaan ei takaa, että auto olisi kunnossa, niin sanotusti huolletut jarrut eivät toimi, viallisia osia ei olekaan vaihdettu, huollossa ei olekaan huomattu joitakin oleellisia vikoja jne. Eli katsastus ei ole turhaa! Kuinka paljon tuolla maanteillä kaahailtaisiinkaan suorastaan hengenvaarallisilla autoilla, jos ei olisi katsastusta. Liikkuuhan siellä koko ajan näitä aikapommeja joita ei katsasteta, mutta onneksi vähemmän. Jos muutama kymppi on joillekin omasta turvallisuudestaan liikaa vuodessa, niin voi voi, ei se oma henkikulta sitten niin arvokas olekaan! Puhumattakaan vaaran aiheuttamisesta toisten henkikullalle!
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Suomen katsastus on aivan liian kallis Kirjoittanut: pentti / 17.3.2011 / klo 12:01, örebro ruotsi

Nämä Suomen katsastushinnat ovat auton omistajien nylkemistä, jos verrataan Ruotsin hintoihin. Mikä on että katsastus Suomessa maksaa tuplasti niin paljon kun Ruotsissa? Täällä ruotsissa henkilöauton katsastus maksaa 40 euroa ja siinä on kaikki mukana?
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Miehet osaavat työnsä
Kirjoittanut: Katsastus edessä / 15.3.2011 / klo 21:24, Perho

Kyllä pojat osaa työnsä ja aina on mennyt läpi katsastuksen. Nyt se on lähipäivinä taas ajankohtainen.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
ei aina osata Kirjoittanut: joskus liian kiire / 22.3.2011 / klo 19:24, Kokkola

Muutama vuosi sitten autosta katkesi etupään tukivarsi viikko katsastuksen jälkeen. Ei tuntunut kivalta pimeässä satasen vauhdissa ja melko vilkkaassa liikenteessä, kun ohjaus muuttuu hervottomaksi. Rutiini se on katsastuksessakin, tosin myöskään yhtään aiheetonta korjauskehotusta en ole saanut
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistä
Pääosin oikeisiin kohteisiin, mutta
Kirjoittanut: ihmettelevä / 4.4.2011 / klo 20:34, Nivala

Yksi sellainen, mikä risoo. Ajovalojen säätö auton sisältä. Monissa autoissa on ns. hydraulinen säätö, jossa pumpulla nesteen avulla toimii säätö tai ei. Jos neste vuotaa sieltä, niin koko systeemi on vaihdettava ja maksaa usein satoja euroja eli joskus samanverran kun auton arvo on. Jos autovalot ovat kohdallaan, niin tuntuu kohtuuttomalta vaatia em. systeemin toimintaa. Monet autoilijat eivät edes tiedä, että heidän autossaan sellainen. Eikä koskaan ole käyttänyt sitä.
Vastaa tähän viestiin Ilmoita asiattomasta viestistäKeski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)