KP24
  

28.3.2016 KP24
Kirkon poltosta epäillyn motiivit yhä hämärän peitossa

Poliisin mukaan Ylivieskan kirkon tuhopoltto oli seurausta yksittäisen henkilön ongelmista. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen kertoo, että mitään viitteitä rasismiin, radikalisoitumiseen tai muunlaiseen ääriajatteluun ei ole tullut ilmi.

Pidätettynä oleva epäilty on noin 30-vuotias suomalainen pohjoispohjanmaalainen mies, jolla ei ole aiempaa merkittävää rikostaustaa. Myöskään päihteisiin ei ole viitteitä. Rutasen mukaan epäilty on kuulusteluissa kertonut, että hän on toiminnallaan aiheuttanut tulipalon.

– Epäillyn kuuleminen on aika haastavaa ja hänen kertomuksensa ovat epäloogisia. Epäilty ei siis suoranaisesti ole myöntänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen, Rutanen kertoi poliisin tiedotustilaisuudessa maanantaina 28.3..

Rutanen tulee esittämään pidätettynä olevaa henkilöä vangittavaksi. Vangitsemisvaatimus on esitettävä tiistaina puoleenpäivään mennessä Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle.

– Tunnustaminen puuttuu, mutta vangitsemista esitetään todennäköisin syin törkeästä tuhotyöstä tai törkeästä vahingonteosta.

Rutanen vahvisti tiedotustilaisuudessa, että kyse on yksittäisestä epäillystä. Tämä oli otettu kiinni kirkon välittömässä läheisyydessä. Epäillyn jäljille päästiin hänen mukaansa tietoja yhdistämällä ja poliisin perustoiminnalla.

Epäillyn motiivista ei poliisin mukaan ole vielä mitään tietoa.

– Eikä ole varmaa, tullaanko sitä koskaan saamaan tietoon.

Poliiisi on pyytänyt tapahtumaan liittyen silminnäkijähavaintoja. Niitä on Rutasen mukaan myös saatu runsaasti.

– Mitätönkin asia voi olla tutkinnan kannalta tärkeä.

Kommentit
[1 kommenttia]
Miksi valtiovalta ei ole puhuhut mitään. Ja miksi aina näissä tapahtumissa laitetaan yksittäisen henklön kontolle, ja vaietaan yhteiskunnallinen keskustelu. Nykypolitiikka, kova markkinatalous, kilpailuhenki, heikkojen kustannuksella ja muut lieveilmiöt ruokkivat näitä järjettömyyksiä samaan aikaan kun julkisia palveluita heikennetään.
Make, ma 28.3.2016 19:27

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)