KP24
  

21.3.2016 KP24
Katajan koulu sai liikuntaneliönsä

Ylivieskan kaupunginvaltuusto hyväksyi 52 lisäneliön rakentamisen Katajan koulun liikuntasaliin. Alunperin kaupunginhallitus oli karsinut tämän neliömäärän koululaajennuksen ja -remontin hankesuunnitelmasta, mutta juuri ennen valtuuston kokousta hallitus teki uuden esityksen, joka sisälsi lisäneliöt.

Hallituksen mielen muutokseen oli varmaankin vaikuttanut Katajan koulun rehtorin Risto Ojan kirjelmä valtuutetuille. Siinä Oja selitti valtuutetuille, kuinka suuri toiminnallinen merkitys tuolla neliömäärällä todellisuudessa on. Se lisää kustannuksia 150 000 euroa, mutta tässä summassa on myös varastorakentamista.

Keskustan Eero Myllykangas katsoi, että hankesuunnitelma tulisi palauttaa liikuntasalin osalta uudelleen tarkasteltavaksi. Myllykangas totesi, että samalla kertaa tulisi tehdä vielä laajempi ja toimivampi liikuntasali. Häntä kannatti keskustan ryhmäjohtaja Markus Jaatinen.

Arkkitehtisuunnittelija Kimmo Heikkilä totesi, että suunnittelun lähtökohtana on ollut nimenomaan taloudellisuus.

Asian käsittelyn ja 52 lisäneliön kannalla oli 28 valtuutettua. Asian siirtämistä uudelleen valmisteltavaksi kannatti viisi ja tyhjää äänesti kaksi valtuutettua.

Katajan koulun laajennuksen ja peruskorjauksen kokonaishinta on viisi miljoonaa euroa. Syksyksi 2017 valmistuva remontti tuo lisäneliöitä kolmikerroksiseen uudisrakennukseen rapiat 1 300 neliötä. Lisäksi kunnostetaan 1980-luvulla tehty tiilirakennus sekä alkuperäinen puukoulu.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)