KP24
  

15.3.2016 KP24
Kansalaistori Ylivieskan kirjaston ja kaupungintalon väliin

Ylivieskan kaupungintalon ja kirjaston väliin rakentuva kansalaistori toimii kaupunkilaisten olohuoneena ja tapahtumapaikkana.
Kuva: Juhani Rintakumpu
Ylivieskan kaupungintalon remontti tuo uutta myös varsinaisen rakennuksen ulkopuolelle. Kaupungintalon ja kirjaston väliin on tarkoitus tehdä uusi kansalaistori. Siellä voidaan pitää erilaisia tapahtumia.

Kaupungin rakennuspäällikkö Unto Koskinen kertoi tavoitteena olevan, että nykyinen kaupungintalon pihan läpi kulkeva autoliikenne suljetaan kokonaan. Ainoastaan Kyöstintien puolelle tulee muutama asiakasparkki.

Koskisen mukaan parkkialue sijoittuu Päivärinnan koulun suunnalla jo olevalle pysäköintialueelle, jota tullaan vielä laajentamaan. Lisämaa lohkaistaan nykyisin viheralueena olevasta tontin osasta.

Ylivieskan kaupungintalon remontin on tarkoitus käynnistyä ensi kesänä, ja valmista pitäisi olla noin vuoden työrupeaman jälkeen. Aloitus viivästyy jonkin verran, koska arkkitehtisuunnitelmat eivät ole toteutuneet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Kaupungintalon peruskorjauksen kustannusarvio on kaikkiaan 3,4 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungintalon remontin hankesuunnitelman lisäksi myös Katajan koulun peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman.

Katajan koulun remontin kustannusarvio on kaikkiaan viisi miljoonaa euroa. Se alkaa ensi heinäkuussa, ja valmista pitäisi olla syyskuussa 2017. Remontin ajaksi oppilaat sijoittuvat lukion pihassa oleviin parakkeihin.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)