KP24
  

27.2.2016 KP24 | Päivitetty: 27.2.2016
1000 kiloa kalaa käyttökelvottomaksi Kalajoella

Lauantaiaamuna Kalajoen keskustassa sattui tulipalo, jossa teollisuushalli kärähti. Hallissa sijaitsi kalansavustamo, kalan käsittelytiloja ja pieni myymälä. Rakennuksen omistaja oli huomannut että rakennus on täynnä savua.

Pelastuslaitoksen savusukeltajat sammuttivat savustamon tulipalon. Tuli oli jo ehtinyt levitä savustamon seinä- ja kattorakenteisiin joita jouduttiin purkamaan jonkin verran. Rakennuksen ullakko varmistettiin ja myös välipohjan rakenteita purettiin, tällä varmistettiin että palo ei ole levinnyt laajemmalle välipohjaan.

Savustamon seinä ja kattorakenteet tuhoutuivat. Savustamossa oli onnettomuushetkellä n. 1000 kg kalaa jotka tuhoutuivat käyttökelvottomiksi. Syttymissyyksi arvioidaan tässä vaiheessa savustamon tiloissa olevaa sähköpatteria. Muu rakennuksen osa savutuuletettiin savu- ja nokivahinkojen minimoimiseksi.

Tulipaloon hälytettiin resursseja Jokilaaksojen pelastuslaitokselta yhteensä viisi sammutusautoa, kolme säiliöautoa, puomitikas ja raivausauto.

Pelastuslaitos jatkoi jälkisammutusta ja jälkivartiointia muutaman tunnin ajan. Sen jälkeen kohde luovutettiin omistajalle, joka jatkaa kohteen jälkivartiointia.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)