KP24
  

25.2.2016 KP24 | Päivitetty: 25.2.2016
Anniina Isokangas vuoden nuori yrittäjä

Anniina Isokangas. Kuva: Martina Store
Keski-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden nuori yrittäjä -palkinnon saajaksi on tänä vuonna valittu alaveteliläinen PaaPii Design Oy:n yrittäjä Anniina Isokangas.

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsevat vuosittain ansioituneita nuoria yrittäjiä. Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa palkintosumma on peräti 30 000 euroa. Alueellisten alkukilpailujen voittajien palkitsemiseen säätiö osoittaa 1 500 euron suuruisen tuen.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on valinnut alueellisessa alkukilpailussa alle 35-vuotiaiden yrittäjien joukosta vuoden nuoren yrittäjän. Valinnassa on huomioitu yrittäjän erityiset ansiot liittyen innovatiivisuuteen, ekologisuuteen ja kansainvälistymiseen. Myös sosiaalisen median hyödyntäminen on tuonut yritykselle kasvua.

– Palkinnon saaminen tuntui hyvälle. Se lämmittää mieltä ja luo paljon uskoa tulevaisuuteen, kertoo yrittäjä Anniina Isokangas.

PaaPii Design Oy suunnittelee kangaskuoseja ja vaatetuskankaita. Yritys on perustettu vuonna 2011, jolloin myös verkkokauppa avattiin. Tuolloin Isokangas suunnitteli ja painoi kuoseja toisille yrityksille teolliseen tuotantoon. Omat teollisesti tuotetut metrikankaat tulivat mukaan vuonna 2012.

Nykyään valmistettaviin tuotteisiin kuuluu mm. lasten- ja aikuisten vaatteet, pehmolelut, erilaisia kangaspussukoita sekä paperituotteita. Sopimusompelijoita on mm. Alavetelissä ja Sievissä.

Kaikki valmistuotteet valmistetaan Suomessa, kun taas kankaiden painamiset tehdään Euroopassa. Yrityksen työtilat ja varasto sijaitsevat Kokkolassa.

Idea tuotteiden valmistamiseen lähti kotipöydän ääreltä.

– Kun saamani palaute oli positiivista ja kannustavaa, uskaltauduin pikkuhiljaa kokeilemaan markkinointia käsityöblogini kautta, kertoo Anniina Isokangas.

– Olen aina pitänyt huolen siitä että toiminta on avointa ja sosiaalinen media on edelleen yrityksen tärkein markkinointikanava, toteaa Isokangas. Isokankaalla on muotoilijan koulutus, mutta on käynyt myös yrittäjän perustutkinnon.

Yritys työllistää kokoaikaisesti kolme henkeä, ja osa-aikaisesti yhden hengen, liikevaihdon ollessa vuonna 2015 noin 1 miljoonaa euroa. Isokangas on yrityksen ainut omistaja.

Viime vuonna avautuivat Ruotsin ja Saksan markkinat.

– Amerikan ja Japanin markkinoille olemme myös saaneet jalansijaa, mutta tulevaisuus näyttää kuinka paljon, hekumoi Isokangas. Tuotteita myydään nyt Amerikassa ja Japanissa jälleenmyyjien kautta. PaaPii Designin tuotteiden jälleenmyyntiä on yhteensä jo 20 eri maassa.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. PaaPii Design Oy osallistuu Keski-Pohjanmaan edustajana valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kisaan, jonka voittaja julkistetaan 20. toukokuuta Suomen Yrittäjien Get Together -tapahtumassa Jyväskylässä.
 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)