KP24
  

25.2.2016 KP24 | Päivitetty: 25.2.2016
Urheilutalosta ei päätöstä

Uuden urheilutalon ja Chydeniuksen koulun rakentaminen yhteishankkeena on vasta suunnitteluvaiheessa. Kuva: Simo Kattilakoski
Simo Kattilakoski

Kokkolan urheilutalon ja ruotsinkielisen Chydeniuksen koulun rakentaminen yhteishankkeena oli maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Suunnitelma kuitenkin palautettiin vielä uuteen valmisteluun muun muassa sijoituspaikan vuoksi.

Kh:n päätöksen mukaan suunnittelua voidaan jatkaa virkamiesvalmisteluna. Siten myöskään hankkeiden yhteistä suunnittelutoimikuntaa ei vielä nimetty.

Kaupungin kaavoituspalvelun mukaan urheilutalon osalta parempi vaihtoehto olisi uudisrakentaminen kuin nykyisen vanhan talon peruskorjaaminen.

Jos näin meneteltäisiin vanhan urheilutalon käyttö voisi jatkua uuden rakentamisen rinnalla.

Chydeniuksen koulun opettajien lausunnossa tuetaan yhteishanketta. Opettajien näkökulmasta koulun uusi sijaintipaikka olisi erinomainen.

Samassa rakennuksessa tai läheisyydessä olevien sisäliikuntatilojen lisäksi lähellä olisi sekä uima- että jäähalli. Lisäksi Keskuspuisto tarjoaa ulkoliikuntaan ja hiihtoon hyvän ympäristön.

Vanhan urheilutalon purkaminen ei kuitenkaan ole ongelmatonta. Vuonna 2012 hyväksytyssä asemakaavassa urheilutalon vanhin osa eli niin sanottu kaari on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi ja urheilutalon edustalle on luotava puistomainen, kaupunkikuvaa täydentävä alue.

Viimeisin suunnitelma urheilutalon peruskorjauksesta ja laajennuksesta on vuodelta 2012. Kustannusarvio oli silloin 18 miljoonaa.

Kaupunginvaltuusto varasi hankkeeseen viime joulukuussa 8,5 miljoonaa. Chydeniuksen koulua varten budjetoitiin 8,2 miljoonaa. Chydeniuksen koulun osalta rakentamisen olisi määrä alkaa vuonna 2017 ja tilat olisivat valmiit 2018.

Koulun opettajien lausunnossa pelätään rakentamisen viivästyvän, jos koulun rakentaminen toteutetaan yhteishankkeena urheilutalon kanssa.

Uusimmissa virityksissä uuteen urheilutaloon on kaavailtu tilojen käyttöä myös myös kulttuuripalvelujen tarpeisiin. Tällöin käytössä pitäisi olla monitoimiareena noin 2 000 hengen katsomoineen.

Isokatu on muuttumassa pihakaduksi jo ensi kesänä. Aloitteen muutoksesta on tehnyt City-Kokkola yritysten toiveiden mukaisesti.

Kaupunginhallitus ei tehnyt päätöstä Isonkadun muuttamisesta pihakaduksi vaan siirsi lopullisen päätösvallan kaupunginvaltuustolle.

Pihakadulla olisi autoilu ja pysäköinti sallittu, mutta sinne voitaisiin sijoittaa myös istutuksia.

Teknisten palveluiden yhtiöittämistä edellyttävän konsulttiselvityksen kaupunki tilaa KPMG Oy:ltä. Selvitystyö maksaa 24 500 euroa.

Hankkeen ohjausryhmänä toimii kaupunginhallituksen kokouspiiri. Selvityksen väliraportin on määrä valmistua maaliskuun loppuun mennessä.
 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)