KP24
  

23.2.2016 KP24 | Päivitetty: 23.2.2016
Pyhäjärven kotihoito jäi odottamaan uutta terveyskeskusta

Pyhäjärven kaupunginhallitus päätti, että kaupungin kotihoidon henkilöstötilanteeseen palataan uuden terveyskeskuksen käyttöönoton jälkeen. Tällöin tilojen tarjoamat kehitysmahdollisuudet ja henkilöstövaikutukset ovat ehtineet realisoitua, kunnanhallitus toteaa. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Mirja Hynninen (sd.) esitti Tyyne Tuikan (pro) ja Aimo Karvosen (vas.) kannattamana, että kotihoitoon olisi lisätty kahden hoitajan resurssi määräajaksi, terveyskeskuksen valmistumiseen asti. Pohjaesitys kuitenkin voitti äänin 4–3.

Alkujaan Pyhäjärven kaupunginvaltuusto valtuutti viime vuoden lopulla Selänne-työryhmän selvittämään kotihoidon resurssit ja kokonaistilanteen. Pyhäjärven kotihoitoa on haitannut jo pitkään resurssipula ja tällä hetkellä kotihoidossa on noin kahden lähihoitajan alimitoitus tehtyihin työtunteihin nähden.

Työryhmän selvityksen ja kotihoidon esimiesten kuulemisien mukaan sairauspoissaolojen kohdalla korostuvat mm. sisäilmaongelmat sekä työn kuormittavuus niin henkisesti kuin fyysisesti. Työryhmän kuulemisten perusteella kotihoidon tilannetta helpotetaan jatkossa kotisairaalatoiminnan hyödyntämisellä, Omahoitajuus-järjestelmän käyttöönotolla sekä teknologian hyödyntämisellä. Pyhäjärven uuden terveyskeskuksen on määrä valmistua elokuussa.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)