KP24
  

20.2.2016 KP24
Kirjamessuilta löytyi mieluisaa lukemista

Perheneuvolan entiset työntekijät kokoontuivat yhdessä Ylivieskan kirjamessuille lauantaina. Raili Anias (oik.) osti Pylväsvuo-kirjan, josta näyttää kuvia Talvikki Isomaalle (vas.) ja Irma Huttuselle.
Kuva: Anne Mattila
Toisen kerran Ylivieskassa järjestetyt kirjamessut kokosivat ennakko-odotusten mukaisesti kävijöitä ja näyttelysalillisen kirjojen esittelijöitä ja myyjiä.

Paikalliset kirjoittajat ja kirjat olivat hyvin edustettuina.

Erityisesti messuille osallistuneita kiinnosti populaarikulttuurin tukija Janne Mäkelän johdatus maailman suosituimman dekkarikirjailija Agatha Christien elämään.

– Christie edusti arvoitusdekkarityyliä. Hän vei sen huippuunsa. Christielle kelpasi vain murha, hän luonnehti.

Mäkelän tutustuminen Agatha Christien kirjallisuuteen tapahtui kuin dekkarissa. Hän luki yksin kotona Eikä yksikään pelastunut -kirjaa.

– Oli syksy, pimeä ja myrskyinen ilta, pelotti ja jännitti. Panin kaikkiin paikkoihin valot päälle ja liikuin huoneissa, koska murhaaja tuntui koko ajan seuraavan minua. Oli pitkä aika odottaa muun perheen paluuta, hän muistelee.

Lukukokemus koukutti Mäkelän, joka on tutkinut muutakin populaarikulttuuria.

Edelleen Agatha Christiessa on arvoituksia, muun muassa se, miksi jännityskirjailija on edelleen niin suosittu, vaikka hänen kuolemastaankin tuli tammikuussa jo 40 vuotta.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)