KP24
  

19.2.2016 KP24 | Päivitetty: 19.2.2016
Asuntomurtojen saralla rauhallista

Ylivieskan ja Kalajoen alueen poliisi kertoo, ettei jokilaaksoissa ole nyt tällä hetkellä mitään hälyttävää asuntomurtotoimintaa menneillään. Syynä on Haapaveden ja Kärsämäen asuntomurroista tehty vangitseminen.

Ylivieskan ja Kalajoen rikostutkinnan rikoskomisario Ari Rutanen kertoo, että aiemmasta murtosarjasta nelostien ympäristössä epäiltynä on vangittuna pohjanmaalainen henkilö. Tuota tutkintaa johti Itä-Suomen poliisilaitos, jonka alueella pääosa noin 20 murrosta tehtiin. Osa näistä nelostien alueen murroista tuli Kärsämäen ja Haapaveden alueelle.

– Kun tämä vangitseminen on tehty, niin emme usko mihinkään hälyttävään murtojen uhkaan. Täällä meidän alueella ei ole ollut nyt mitään ulkomaalaisten niin sanottua hit run-murtojen sarjaa.

Päättyneestä murtojen sarjasta on Rutasen mukaan jotain opittavaa.

– Tutkinnassa paljastui se, että ihmiset olivat pitäneet tuuletusparvekkeiden ovea auki. Muutamassa tapauksessa murtomies pääsi sitä kautta sisälle. Lisäksi ihmisillä oli ovissa vanhanaikaisia lukkoja. Ovet pitäisi lukita lukolla, jonka saa takalukkoon. Ylipäätään pitäisi muistaa lukita kaikki ovet.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)