KP24
  

16.2.2016 KP24
Ylivieska etsii senioritalolle paikkaa

Ylivieskan kaupunginhallitus ei lämmennyt aloitteelle seniorikylän rakentamiseksi tälle kaupungintalon ja terveyskeskuksen väliselle alueelle.
Kuva: Juhani Rintakumpu
Ylivieskalainen Yhteisestä Ovesta ry esitti kaupungille seniorikylän rakentamista kaupungintalon ja terveyskeskuksen väliselle nykyisin rakentamattomalle alueelle. Kaupunginhallitus ei kuitenkaan lämmennyt tälle ehdotukselle.

Kaupunginarkkitehti Risto Suikkari kertoi, ettei kyseistä korttelia haluta tässä vaiheessa korvamerkitä seniorikylälle. Kaupunginhallituksen päätöksessä korostetaan sitä, että erityistä huomiota kiinnitetään kaupunkikuvallisiin seikkoihin. Parhaillaan vanhusneuvoston käsittelyssä on senioritalohanke, jolle etsitään toteutus- ja rahoitusmuotoa.

Kaupunginarkkitehdin mukaan kaupunki pyrkii osoittamaan senioritalolle tontin läheltä keskustapalveluja. Eräs vaihtoehto on lähellä Yhteisestä Ovesta ry:n esittämää paikkaa Vieskankadun ja Katajaojankadun kulmauksessa. Senioritalo saattaisi Suikkarin näkemyksen mukaan olla osa tulevaa seniorikylää.

Kaupunginarkkitehti muistuttaa, että senioritalo voidaan rakentaa mihin tahansa alueelle, jonne on kaavoitettu asuntorakentamista.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)