KP24
  

10.2.2016 KP24
Mansikkamäen korentonäyttely kiertää maakunnassa

Jukka Mansikkamäki kuvasi viime vuonna ahkerasti sudenkorentoja ja kälviäläinen on koonnut parhaista otoksista valokuvanäyttelyn.
Kuva: Jukka Mansikkamäki
Kälviäläisen
Jukka Mansikkamäen
valokuvanäyttely esittelee sudenkorentoa huomattavasti lähempää kuin tavallinen ihminen on tottunut näkemään. Näyttely on tällä hetkellä esillä Nivalan kirjastolla, mistä se aloittaa näyttelyn kierroksen pitkin Keski-Pohjanmaata. Kuvat ovat yhteen menoon esillä eri paikkakunnilla vähintään lokakuuhun asti.

– Näyttely oli marraskuussa ensimmäistä kertaa esillä Kälviällä, ja siinä yhteydessä vietettiin myös 50-vuotisjuhliani, Mansikkamäki kertoo.

Jukka Mansikkamäelle kuvaaminen on verenperintöä, mutta digitaalilaitteistoon hän siirtyi vasta viime vuoden alussa. Korentojen ja luonnon lisäksi hän kuvaa paljon muutakin.

Näyttelyssä esillä olleet kuvat Mansikkamäki otti viime vuonna elokuun puolivälin ja lokakuun lopun välisenä aikana.

– Sudenkorentojen kuvaaminen on hyvin riippuvaista säätilasta, sillä vaihtolämpöisinä eläiminä ne lentävät ja ylipäätään ovat näkyvissä vain lämpimässä säässä ja auringonpaisteessa.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)