KP24
  

10.2.2016 KP24
Kalajokilaakson kuntien enemmistö suuntaa Pohjois-Pohjanmaalle

Tuumaustauolla ylivieskalaisvaltuutetut Ulla Lehtikangas (kd.), Kari Mustasaari (kesk.) ja Eero Kippola (sd.).
Kuva: Anne Mattila
Ministeriöiden lausuntopyyntö itsehallintojaon perusteiksi ja sote-uudistuksen lähtökohdiksi tuotti ristiriitaisen tuloksen Kalajokilaaksossa. Viisi pitäjää otti selkeäksi suunnaksi Pohjois-Pohjanmaan, mutta kolme kuntaa jäi odottavalle kannalle.

Alavieska, Haapajärvi, Nivala, Pyhäjärvi ja Ylivieska pitävät nykyistä maakunnallista suuntausta Pohjois-Pohjanmaalle hyvänä lähtökohtana myös tulevalle maakuntahallinnon uudistukselle.

Sen sijaan Kalajoki, Reisjärvi ja Sievi lähtevät siitä, että lopullinen valinta suuntautumisessa tehdään vasta sitten, kun on selvillä, mitä tehtäviä itsehallintoalueelle tulee hoidettavaksi.

Rivien välistä on luettavissa, että kolme pitäjää pohdiskelee vaihtoehdoksi suuntautumista Keski-Pohjanmaan maakuntahallintoon, vaikka Keski-Pohjanmaa kuuluu niihin kolmeen alueeseen, joiden oma itsehallintoalue on epävarma. Keskeisenä näkökulmana kolmikolla on Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tulevaisuus.

Lue lisää keskiviikon Kalajokilaaksosta

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)