KP24
  

2.2.2016 KP24
Nivala vaatii valtakunnallista tasausjärjestelmää sote-palvelujen rahoitukseen

Nivalalaiset haluavat edelleen käyttää myös Keski-Pohjanmaan terveyspalveluja.
Kuva: Clas-Olav slotte
Nivalan valtuusto vahvisti torstaina, että Nivala haluaa Pohjois-Pohjanmaan itsehallintoalueeseen. Sosiaali- ja terveysministeriön tarkempaan kyselyyn itsehallintoalueista vastasi maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus.

Luontaista yhteistyötä myös Keski-Pohjanmaan kanssa halutaan Nivalassa ehdottomasti jatkaa. Rajoja siis missään nimessä haluta sulkea Keski-Pohjanmaalle päin.

Rahoituksessa tulee huolehtia oikeudenmukaisesta valtakunnallisesta tasausjärjestelmästä. Lisäksi itsehallintoalueille, jotka vastaavat yliopistollisista sairaaloista, tulee riittävä rahoitus kohdentaa erikseen infrastruktuurin ylläpitoon, tutkimukseen ja koulutukseen.

Nykyinen maakuntajako on oikea peruste 18 itsehallintoalueen muodostamiselle mutta parasta olisi, jos sote-alue olisi sama kuin itsehallintoalue.

Mitkä kolme itsehallintoaluetta järjestävät sote-palvelut muiden itsehallintoalueiden kanssa, se tulisi päättää väestömäärän ja -kehityksen, talouden sekä palvelujen yhdenvertaisuuden perusteella.

Pelastustoimen tehtävissä, maakuntien liittojen tehtävissä ja ELY-keskusten alueellisessa kehittämisessä sekä mahdollisesti ympäristöterveydenhuollossa on jo tarpeeksi töitä itsehallintoalueelle Nivalan mielestä. Muita tehtäviä ei tule siirtää kunnilta.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)