KP24
  

28.1.2016 KP24
Tekstiileille suljettu kierto

Puuvillan kierrättäminen on aiemmin ollut ongelmallista, koska sen laatu heikkenee joka kierrätyskerralla merkittävästi. Uusi teknologia parantaa uusiokuidun laatua ja tekee siitä ”ikuisesti kestävän”, Anne Raudaskoski sanoo.
Kuva: muu kuvaaja
Kiertotalous on nopeasti noussut yhdeksi maailman nopeimmin kasvavista liiketoiminta-alueista. Suomessa kiertotalouden toimintatapaa on hyödynnetty muun muassa paperiteollisuudessa jo vuosikymmeniä, mutta muun muassa teknologia-, elektroniikka- ja rakenneteollisuudessa vasta mietitään keinoja, miten kierto saataisiin suljettua.

Nivalalaislähtöinen Anne Raudaskoski työskentelee suomalaisessa Relooping Fashion -hankkeessa (suom. Tekstiileistä Kiertotaloutta, TeKi), joka sai vastikään kunniamaininnan julkisen sektorin kategoriassa Davosissa järjestetyssä Maailman talousfoorumissa.

Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on tekstiiliteollisuudelle kestävämpi tulevaisuus rakentamalla tekstiileille suljettu kierto.

– Se tarkoittaa sitä, että käytössä olevat tekstiilit kierrätettäisiin uuden tekstiilimateriaalin valmistamiseen. Tähän asti esimerkiksi rikkinäisiä vaatteita ei ole voinut kierrättää kuin energiajätteenä, Anne Raudaskoski huomauttaa.

Aiheesta lisää tosrstaina ilmestyneessä Nivala-lehdessä.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)