KP24
  

28.1.2016 KP24
Sinnikäs työ tuotti seinälakanan

Ohjaaja Salla Kallion (keskellä) mielestä seinälakanan teksti kuvastaa täydellisesti starttipajan toimintaa. Saara Tienvieri piti lakanaa mukavana projektina, Samuel Hankkila liittyi mukaan toimintaan vasta lakanan valmistuttua.
Kuva: Eetu Kupulisoja

Eetu Kupulisoja

Työpajasäätiön starttipajan syksyn projektityö päätyi näkyvälle paikalle, kun kolmen mustan parisängyn lakanan päälle tehty roiskemaalaustyö sijoitettiin Työpajasäätiön uusien tilojen seinälle.

Lakana sisältää myös symboliikkaa: oikeassa reunassa näkyvää henkilöä on vaikea erottaa, kun taas hahmot muuttuvat kirkkaammiksi ja räiskyvimmiksi vasenta reunaa kohti mentäessä.

– Syrjäytynyttä ja masentunutta ihmistä ei monestikaan huomaa, ennen kuin alkaa tarkemmin katsoa, starttipajaohjaaja

Salla Kallio
huomauttaa.

Akryylivärein maalattua seinälakanaa tehtiin noin kuusi viikkoa, kun maalauskertojen välillä täytyi huolellisesti odotella maalin kuivumista. Tekoprojektissa oli mukana kuusi starttipajan nuorta ja yksi nuori käsi- ja taidetyöpajalta.

– Tavoite oli, että kaikki osallistuvat ja oppivat ryhmässä työskentelemisen taitoja. Halusimme näyttää, että kun tekee sinnikkäästi työtä, se palkitaan.

Nyt starttipajalla on seitsemän nuorta ja menossa elokuvaprojekti. Pajalle kokoonnutaan kolmesti viikossa, joista yksi on ruoanlaittopäivä.

– Tarkoituksena on motivoida nuoria, etteivät he jäisi vain kotiin. Käymme myös virkistysreissuilla sekä tutustumassa kouluihin ja keskustelemme nuorten kanssa, mikä olisi heille sopiva paikka tämän jälkeen. Yleensä se on koulu tai työpaja, Salla Kallio kertoo.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)