KP24
  

26.1.2016 KP24
Kristittyjen maailmanlaajuinen ykseys askeleen lähempänä

Kari Tiirola on iloinen siitä, että ekumenia otti merkittävän askeleen eteenpäin, kun luterilaisen kirkon piispa seurueineen sai katolisen ehtoollisen.
Kuva: Anne Mattila
Lääninrovasti Kari Tiirola on vakuuttunut, että Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmen seurueelle Roomassa, Pietarinkirkon arkimessussa jaettu katolinen ehtoollinen ei tapahtunut vahingossa, eikä se ollut virhe.

Tiirolan mielestä se on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on kristittyjen maailman laajuinen ykseys. Kaikki paavi Franciscusen toimet viittaavat hänen mielestään tähän suuntaan.

– Messun toimittajat tiesivät tarkalleen, ketä oli paikalla, sillä Oulaisten nuorisokuoron esiintyminen oli sovitettu osaksi messun kulkua. Jo pelkästään kuoron esiintyminen katolisessa messussa oli ekumeenisesti harvinaista, Tiirola sanoo.

– Ennen loppusiunausta messun toimittaja pyysi vielä piispa Samuel Salmea puhumaan kansainväliselle kirkkoväelle. Tämäkin oli tärkeä ekumeeninen ele, hän jatkaa.

Piispa Samuel Salmen ja seurueen vierailu liittyi Oulaisten nuorisokuoron esiintymismatkaan Roomaan ja Vatikaaniin.

Lue lisää keskiviikon Kalajokilaaksosta.

Kommentit
[1 kommenttia]
Kaikella kunnioituksella, mutta en näe jutussa kuvatuilla tapahtumilla mitään sellaista, mikä kuvaisi kristittyjen yhteyttä Jeesuksessa Kristuksessa. Ilmeistä on, että uskonpuhdistuksen juhlavuonna tullaan meidän luterilaisten puolelta esittämään anteeksipyyntö paavin istuimelle siitä, että hylkäsimme nk.äitikirkon kerran.


Lisäksi kauhistuttavin asia on tuo oulaistelaisten nuorten vieminen katoliseen messuun. Miksi piispamme ovat jo vuosikymmeniä olleet uskonpuhdistuksen hedelmän hukkaamisen tiellä? Ehkä he eivät itsekään tunne sitä.
Risto Nikula, ti 26.1.2016 22:37

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)