KP24
  

25.1.2016 KP24 | Päivitetty: 25.1.2016
Ylivieskan suunta Pohjois-Pohjanmaa

Ylivieskan päätöksiä olivat linjaamassa muun muassa valtuutetut Ahti Törmälä, Auli Mustikkamaa ja Teemu Mattila.
Kuva: Juhani Rintakumpu
Lausunnossaan itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi Ylivieskan kaupunginvaltuusto otti yksimielisesti suunnakseen Pohjois-Pohjanmaan. Suunta vastaa Ylivieskan kaupungin nykyisiä maakunnallisia ja valtionhallinnon toimintoja.

Kaupunginvaltuusto pitää lähtökohtana sitä, että itsehallintoalueen ja soten järjestämisalueiden pitää olla aluerajoiltaan yhteneväisiä.

Ylivieskan valtuuston mielestä sote-palveluiden järjestäminen yhteistyössä kahden itsehallintoalueen kesken mahdollistaa monimutkaisten palvelu- ja hallintorakenteiden syntymisen. Näin on esimerkiksi siinä tapauksessa, että itsehallintoalueet kuuluvat eri vaalipiireihin.

Linjauksessaan Ylivieska toteaa, että hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen tulee selkeästi määritellä kuntien tehtäväksi, ja huomioida se kunnille tulevissa valtionosuuksissa sekä niiden käytön ohjauksessa.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)