KP24
  

14.1.2016 KP24
Susi käynyt neljänä yönä lampolan ovella

Susi kuvattuna ylivieskalaisella suolla. Petoyhdyshenkilö Tapio Visurin mukaan susi ei pelkää työkoneita.
Kuva: muu
Susi on käynyt neljänä yönä muutaman metrin päässä lampolan ovesta Ylivieskan Niemelänkylällä. Havainnot on tehty parin viikon aikana.

– Se on käynyt 4–5 päivän välein parin metrin päässä lampolan ovesta ja kulkenut noin kymmenen metrin päästä talosta. Ensimmäisen kerran huomasimme jäljet 28. joulukuuta, seuraavan kerran uudenvuodenyönä, sitten loppiaisena ja viimeksi 9. päivä. Nyt odotellaan seuraavaa vierailua, Esa Hakasaari kertoo.

Ylivieskan Niemelänkylällä ja Ojakylällä on tehty syksyn ja talven aikana runsaasti susihavaintoja. Petoyhdysmies Tapio Visuri arvelee, että paikkakunnalla liikkuu kaksi eri sutta: iso uros ja pienempi, joka on joko naaras tai viimevuotinen pentu. Kokoarviot perustuvat etutassun jälkien kokoon ja askelten pituuteen.

Iso uros, jonka etutassun koko on 9 x 11 senttiä, on todennäköisesti sama susi, josta on tehty havaintoja Rautio–Alavieska -alueella. Pienempi liikkuu Ylivieskan alueella.

Viimeisimmät susihavainnot on ilmoitettu maanantain vastaiselta yöltä.

Petoyhdyshenkilö toivoo, että kaikista petohavainnoista ilmoitettaisiin aina petoyhdyshenkilölle, koska havainnot kirjataan valtakunnalliseen Tassu-järjestelmään. Pihapiirissä tehdyistä havainnoista hän kehottaa soittamaan myös hätäkeskukseen, jotta poliisikin saisi tiedon susien liikkeistä ihmisasutuksessa.

– Vain sitä kautta voimme saada luvan ei-toivottujen tapausten hoitamiseen, Visuri sanoo.

Kommentit
[1 kommenttia]
Juu ei muutaku ilimottakaa kaikki ni alakavat taas karsia hirviluvista syötävää susille....
Rontti, pe 15.1.2016 12:20

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)