KP24
  

4.1.2016 KP24
Kaupunki ja poliisi tukevat tasa-arvoista kohtelua Ylivieskassa

Ylivieskan afrikkalaisten maantaina jättämä vetoomus yhteisön turvallisuuden puolesta sai vastakaikua maanantain tapaamisissa. Yhteisön edustajat kävivät keskustelemassa asiasta kaupungintalolla ja poliisilaitoksella ja olivat yhteyksissä mediaan.

Pelon syy on perättömäksi osoittautunut ilmianto, jossa epäiltiin kahden tummaihoisen miehen raiskanneen naisen kaupungin keskustassa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaija-Maija Perkkiö ja kansanedustaja Juha Pylväs sekä ylikomisario Veijo Alavaikko totesivat, että afrikkalaisten kokema pelko on aiheellista ja siihen pitää puuttua. Tummaihoisia on uhkailtu ja nimitelty kaduilla ja sosiaalisessa mediassa.

Perkkiö totesi, että vetoomuksen tieto saatetaan kaikkien kaupungin yksiköiden tietoon, ja se välitetään myös Kalliolle.

– Tämä on kaupunki, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia, ja jossa ketään ei syrjitä, Kaija-Maija Perkkiö totesi.

Poliisi ja syyttäjä aloittivat maanantaina keskustelun perättömään ilmiantoon liittyvistä seuraamuksista ja tiedottaa siitä myöhemmin.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)