KP24
  

19.1.2017 KP24
Nivala-lehti: Koulutiet nyt vaarallisimmillaan

Pihlajaniemen Jarmo soitti ja kertoi, että Maliskyläntiellä autoillaan nyt sydän kurkussa. Polanteinen tie on jäätynyt urille ja on kiillottunut liukkaaksi. Ahteella tien kahta puolta pyöräilee koululaisia horjahdellen lumipöperössä. Jos autoilijan pitää väistää, on päästävä ylös urasta. Samanlaisia teitä on monen muunkin kyläkoulun lähellä.

Destian kunnossapidon aluevastaavan Pekka Toiviaisen mukaan polanteita on höylättykin, mutta urien teräsjäälle ei voi tällaisella kelillä paljon mitään. Tälle päivälle on luvattu vielä kehnompaa keliä, vettä jään päälle, joten teitä hiekoitetaan. Sekin kestää, sillä yhden autolla on urakkaa 50–70 kilometriä.

Maliskyläntie on hoitoluokkaa II. Tien pinta on pääosin polannepintainen ja polanne urautunut. Aura-auton liikkeellelähtökynnys 4 cm, eli jos lunta 3 cm, sitä ei aurata. Siksi polanteita pääsee syntymään.

Vaikeilla keleillä, esimerkiksi juuri nyt sään äkillisesti lauhtuessa tai heti lumisateiden jälkeen tiellä liikkujien kannattaa varoa. Ei ehkä kannata päästää lapsia pyörällä kouluun.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Yritykset ja palvelut


Yritys- ja palveluhakemisto
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)