KP24
  

4.10.2012 KP24
Haapavesi-lehti: Lehti pärjää koneelle

KP24-vaalikone avautui yleisölle eilen. Kuntavaaliehdokkailla oli aikaa pari viikkoa käydä vaalikoneessa ottamassa kantaa muun muassa kuntaliitoksiin, parhaaseen tapaan järjestää alueen sosiaali- ja terveyspalvelut, jäähalliasiaan ja Härön taloon. Nyt me äänestäjät voimme päättää oman kantamme ja verrata sitten, keiden ehdokkaitten käsitykset ovat lähimpänä omaa. Suoraan vaalikoneen vastauksen perusteella en suosittele äänestämään, vaan punnitsemaan, mille asioille itse laittaa eniten painoarvoa.

Haapavetisistä 106:sta ehdokkaasta koneeseen vastasi kolmannes. Olen kuullut useiden ehdokkaiden päivittelevän, että vaalikoneita on liikaa: haapavetisiä ehdokkaita oli kutsuttu vastaamaan neljään eri koneeseen. Aika ei riitä kaikkiin, jos vastauksiaan haluaa punnita yhtään tarkemmin.

Sanomalehtien liitto julkaisi viime viikolla tutkimuksen, jonka mukaan 44 prosenttia kansalaisista etsii syksyn kuntavaaleihin tietoa äänestyspäätöksensä tueksi vaalikoneista. Radioon ja televisioon ja niiden nettisivuihin turvautui 54 prosenttia kansalaisista. 80 prosenttia kansalaisista etsi tietoa sanomalehdistä ja niiden verkkosivuilta. Myös tärkeydessä sanomalehti, mukaan lukien paikallislehdet, verkkosivuineen on selvästi ykkösenä.

Katariina Anttila

katariina.anttila@haapavesi-lehti.fi

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Yritykset ja palvelut


Yritys- ja palveluhakemisto
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)