KP24
  

11.8.2008 KP24
Vadelma - marenkipiirakka

Vadelmapiirakka valmistuu näin:

Murotaikina

150 g margariinia

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl sokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää muna hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaulitse taikinasta piirakkavuoan kokoinen levy ja muotoile levy vuokaan.

5. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte

1. Jäähdytä paistettu murotaikinapohja ja asettele pohjan päälle vadelmat.

2. Vatkaa vanilja creme tuhdiksi vaahdoksi ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan sekä vadelmien päälle.

Marenki:

3–4 kpl valkuaista

1 dl tomusokeria

1 kpl sitruunan mehu

1. Vatkaa ainekset keskenään kovaksi vaahdoksi.

2. Kaada marenki piirakan päälle ja levitä niin, että vadelmat ja vanilja creme -vaahto peittyvät.

3. Käytä 250 asteisessa uunissa pari minuuttia, kunnes marenki on saanut kullanruskean sävytyksen.

4. Tarjoa heti.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Ruoka
9.9.2014 KP24  [päivitetty 9.9.2014]
Omenoista syntyy muutakin kuin piirakkaa – sesonkihedelmä parhaimmillaan
4.8.2014 KP24  [päivitetty 5.8.2014]
Kotisäilöntä on nyt suosiossa - kesän maut ja vitamiinit halutaan talteen
2.7.2014 KP24  [päivitetty 2.7.2014]
Gluteeniton savulohimuffini on herkullinen retkieväs
13.5.2014 KP24  [päivitetty 13.5.2014]
Tomaatti mehevöittää ja maustaa ruokia
14.4.2014 KP24  [päivitetty 14.4.2014]
Kevään juhlissa maistuu kala
1.4.2014 KP24  [päivitetty 1.4.2014]
Mämmi valmistetaan kotona useassa eri vaiheessa
28.1.2014 KP24  [päivitetty 4.2.2014]
Runebergintorttu ja mannapannari ovat hiihtokauden herkkuja
6.9.2013 KP24  [päivitetty 10.9.2014]
Syksyn kaalisato runsaimmillaan - kaalikimarasta syntyy monta erilaista ateriaa
13.8.2013 KP24  [päivitetty 10.9.2014]
Keitot lämmittävät kun viilenee - kokeile vaikka italialaista maalaiskeittoa
2.7.2013 KP24  [päivitetty 2.7.2013]
Porkkanahyytelökakku on erilainen täytekakku
19.4.2013 KP24
Eväskoriin salaattia, simaa ja leivonnaisia - Vappua juhlitaan piknikillä
18.4.2013 KP24
Jumaltarustojen simasta voimaa ja taistelutahtoa
17.4.2013 KP24
Vuohenjuustotoast
27.3.2013 KP24
Kevyttä ruokaa hedelmistä
2.3.2013 KP24
Kastike paljastaa hyvän kokin - ja antaa aterialle viimeisen silauksen
1.3.2013 KP24
Köyhät ritarit - kokeilemisen arvoinen makumuisto
10.9.2012 KP24
Köyhän parsa, kasvisten kuningatar
6.9.2012 KP24
Sitruunakakku
1.11.2009 KP24
20.12.2008 KP24  [päivitetty 20.12.2008]
Perunasalaatti saksalaisittain
8.12.2008 KP24  [päivitetty 8.12.2008]
Joulusinappi
23.8.2008 KP24  [päivitetty 23.8.2008]
Sämpylä
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Raparperikiisseli
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Hunajainen punajuuri
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Omenaleivokset
RSS

Yritykset ja palvelut


Yritys- ja palveluhakemisto
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)