KP24
  

26.4.2010 KP24
Tippaleipä

Tippaleipä kuuluu vappuun. Ohje herkullisten tippaleipien valmistukseen.

kolme kanamunaa

1,5 dl maitoa

kolme dl vehnäjauhoja

kaksi rkl sokeria

vähän suolaa

Lisäksi tarvitse keittämiseen kasviöljyä

sekä pinnalle tomu(pöly)sokeria

– Sekoita rikki kanamunien rakenne, lisää maito ja jatka sekoittamista.

– Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.

– Laita taikina tiiviiseen pursottimeen

– Kuumenna öljy valurautapadassa.

Laita padan pohjalle molemmista päistä avattu purkki, esimerkiksi metallinen säilykepurkki. Pursota taikinaa tölkin sisään. Ota tölkki pois kun taikina on hieman hyytynyt. Tällöin tippaleipä pysyy koossa

– Käännä tippaleipä, kun pinta on saanut kauniin ruskean värin.

– Nosta kypsynyt tippaleipä esimerkiksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Varo, tippaleivät ovat kuumia

– Tippaleipien päälle kuuluu kunnolla tomusokeria.

– Tarjoa tippaleipä siman kanssa

Tippaleipä "vanha" leivonnainen

Tippaleipä on todella perinteinen vapun leivonnainen. Historiankirjojen mukaan tippaleipiä on tehty jo 1700-luvulla Suomessa.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Ruoka
4.12.2016 KP24
Kalan syöminen kannattaa, mutta osaatko välttää uhanalaisia lajeja?
3.12.2016 KP24
Helppo ohje pipareiden tekoon - ja muuta jouluista makeaa
2.12.2016 KP24
Makua talveen sipulihillokkeesta
2.12.2016 KP24  [päivitetty 2.12.2016]
Mihin kaikkeen kaali taipuukaan? Keittoihin, muhennoksiin, salaatteihin, kääryleisiin...
29.11.2016 KP24  [päivitetty 29.11.2016]
Riistan maku riittää pitkälle
25.11.2016 KP24  [päivitetty 25.11.2016]
Talkkuna tekee rahkasta täyteläisen
18.11.2016 KP24  [päivitetty 18.11.2016]
Miksi kakkusi lässähtää uunissa? - Tunne raaka-aineiden kemiat
18.11.2016 KP24  [päivitetty 18.11.2016]
Illanistuijaiset edessä - tässä muutamia ruokavinkkejä
18.11.2016 KP24  [päivitetty 18.11.2016]
Freak shake - friikkipirtelö on oikea kaloripommi
18.11.2016 KP24  [päivitetty 18.11.2016]
Mikä papulaji sopii mihinkin? - Tässä vinkit
18.11.2016 KP24  [päivitetty 18.11.2016]
Härkäpapu on ekologinen vaihtoehto
14.5.2016 KP24
Voileipäkakkukirja: Suolainen kakku sopii sormin syötäväksi
14.5.2016 KP24
Luonnosta koristeita kakkuun
14.5.2016 KP24
Termospullon puhdistus - näin se onnistuu
9.9.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Omenoista syntyy muutakin kuin piirakkaa – sesonkihedelmä parhaimmillaan
4.8.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Kotisäilöntä on nyt suosiossa - kesän maut ja vitamiinit halutaan talteen
2.7.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Gluteeniton savulohimuffini on herkullinen retkieväs
13.5.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Tomaatti mehevöittää ja maustaa ruokia
14.4.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Kevään juhlissa maistuu kala
1.4.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Mämmi valmistetaan kotona useassa eri vaiheessa
12.3.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Yrteistä makua, väriä ja tuoksua
3.3.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Bebe-leivos on pieni herttainen tarjottava
22.2.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Marjaretki pakastimeen - mustikkamuffinit viime kesän sadosta
28.1.2014 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Runebergintorttu ja mannapannari ovat hiihtokauden herkkuja
30.12.2013 KP24  [päivitetty 22.9.2014]
Hernekeittoa perinteisesti, kevyesti ja tuunaamalla
RSS

Yritykset ja palvelut


Yritys- ja palveluhakemisto
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)