KP24
  

26.4.2010 KP24
Tippaleipä

Tippaleipä kuuluu vappuun. Ohje herkullisten tippaleipien valmistukseen.

kolme kanamunaa

1,5 dl maitoa

kolme dl vehnäjauhoja

kaksi rkl sokeria

vähän suolaa

Lisäksi tarvitse keittämiseen kasviöljyä

sekä pinnalle tomu(pöly)sokeria

– Sekoita rikki kanamunien rakenne, lisää maito ja jatka sekoittamista.

– Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.

– Laita taikina tiiviiseen pursottimeen

– Kuumenna öljy valurautapadassa.

Laita padan pohjalle molemmista päistä avattu purkki, esimerkiksi metallinen säilykepurkki. Pursota taikinaa tölkin sisään. Ota tölkki pois kun taikina on hieman hyytynyt. Tällöin tippaleipä pysyy koossa

– Käännä tippaleipä, kun pinta on saanut kauniin ruskean värin.

– Nosta kypsynyt tippaleipä esimerkiksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Varo, tippaleivät ovat kuumia

– Tippaleipien päälle kuuluu kunnolla tomusokeria.

– Tarjoa tippaleipä siman kanssa

Tippaleipä "vanha" leivonnainen

Tippaleipä on todella perinteinen vapun leivonnainen. Historiankirjojen mukaan tippaleipiä on tehty jo 1700-luvulla Suomessa.

 
Nimi:  
Nimimerkki (jos haluat käyttää):
Sähköposti:
Paikkakunta:  
Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.

   
 
Ruoka
4.8.2014 KP24  [päivitetty 5.8.2014]
Kotisäilöntä on nyt suosiossa - kesän maut ja vitamiinit halutaan talteen
2.7.2014 KP24  [päivitetty 2.7.2014]
Gluteeniton savulohimuffini on herkullinen retkieväs
13.5.2014 KP24  [päivitetty 13.5.2014]
Tomaatti mehevöittää ja maustaa ruokia
14.4.2014 KP24  [päivitetty 14.4.2014]
Kevään juhlissa maistuu kala
1.4.2014 KP24  [päivitetty 1.4.2014]
Mämmi valmistetaan kotona useassa eri vaiheessa
12.3.2014 KP24
Yrteistä makua, väriä ja tuoksua
28.1.2014 KP24  [päivitetty 4.2.2014]
Runebergintorttu ja mannapannari ovat hiihtokauden herkkuja
2.7.2013 KP24  [päivitetty 2.7.2013]
Porkkanahyytelökakku on erilainen täytekakku
19.4.2013 KP24
Eväskoriin salaattia, simaa ja leivonnaisia - Vappua juhlitaan piknikillä
18.4.2013 KP24
Jumaltarustojen simasta voimaa ja taistelutahtoa
17.4.2013 KP24
Vuohenjuustotoast
27.3.2013 KP24
Kevyttä ruokaa hedelmistä
22.3.2013 KP24
Herkullinen lampaanpaisti ja pasha kuuluvat pääsiäiseen
2.3.2013 KP24
Kastike paljastaa hyvän kokin - ja antaa aterialle viimeisen silauksen
1.3.2013 KP24
Köyhät ritarit - kokeilemisen arvoinen makumuisto
10.9.2012 KP24
Köyhän parsa, kasvisten kuningatar
6.9.2012 KP24
Sitruunakakku
1.11.2009 KP24
20.12.2008 KP24  [päivitetty 20.12.2008]
Perunasalaatti saksalaisittain
8.12.2008 KP24  [päivitetty 8.12.2008]
Joulusinappi
23.8.2008 KP24  [päivitetty 23.8.2008]
Sämpylä
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Raparperikiisseli
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Hunajainen punajuuri
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Omenaleivokset
19.8.2008 KP24  [päivitetty 19.8.2008]
Omenasose hillosokerilla
RSS

Yritykset ja palvelut


Yritys- ja palveluhakemisto
 


Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n
verkkopalvelu

Päätoimittaja:
Kauko Palola

Päätoimitukset:
Kokkola
puh 020 750 4400 (keskus)
puh 020 750 4405 (ilt. ja viikonloput)

Ylivieska
puh 020 750 4600 (keskus)
puh 020 750 4639 (ilt. ja viikonloput)